Aanmelding voor Food100 geopend

EVMI_Food100

Food100 is het netwerk voor de voedselveranderaars van vandaag en morgen. Ieder jaar stelt een vakjury deze lijst van voedselveranderaars samen. Deze lijst bestaat uit 100 voedselveranderaars. 50 gevestigde namen 'van boven de 30'. En 50 jonge talenten , die 'onder de 30' zijn. Aanmelden of nomineren voor deze lijst kan tot en met 31 mei. Dinsdag 16 oktober maakt de jury de definitieve lijst bekend.

De jury

Een onafhankelijke jury stelt de lijst na twee beoordelingsrondes samen. Hierbij let de jury op draadkracht, innovativiteit, de 3P's (People, planet, profit) en de capaciteit om te delen. In de jury zitten verschillende experts uit de voedselindustrie. Dit zijn:

  • Peter Klosse, Smaakprofessor en oprichter van de Academie voor Gastronomie
  • Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid
  • Helen Kranstauber, mede-eigenaar Food Cabinet
  • Selma Seddik, mede-oprichter restaurant InStock
  • Martin Scholten, lid van de concernraad van Wageningen University & Research
  • Ruud Zanders, (mede)oprichter en eigenaar kippenboerderij Kipster
  • Dalila Sayd, oprichter van Het EETschap

Koppelen van foodgeneraties

Food100 is gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration. Het doel is om jong talent te koppelen aan gevestigde namen. De gevestigde namen hebben een netwerk en invloed in de voedingsindustrie. Het effect van de verbinding van 'foodgeneraties' is tweeledig. De gevestigde namen worden geïnspireerd door het jonge talent, terwijl het de jongere generatie kansen biedt.

Het netwerk komt meerdere keren per jaar samen. Het hele netwerk komt samen tijdens de jaarlijkse Food100-breakfastmeeting. Daarnaast vindt een aantal keren per jaar een Food100-meetup plaats bij een van de 'leden'. En tot slot is er het 'CEO for a day-programma' waarbij het jonge talent uit de lijst een dagje meeloopt met de oudere, meer ervaren generatie.

 
Lees ook
Wie zijn de voedselverbeteraars van 2020?

Wie zijn de voedselverbeteraars van 2020?

Wie zijn de voedselverbeteraars van vandaag en morgen? Het antwoord vind je in de Food100. Een jury stelt elk jaar een lijst samen met daarop 100 gevestigde leiders en aanstormend talent die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Ook dit jaar is er weer een lijst.

Innoveren met millennials in de foodsector

Innoveren met millennials in de foodsector

Innoveren met millennials in de foodsector. Dat is het thema van het Young IFFI event dat Ingredients For Food Innovators op 1 november 2018 organiseert. Een bijeenkomst waarbij jong talent en ervaren IFFI-leden met elkaar aan de slag gaan. Met ondersteuning van Aart Bontekoning & het Generatietheater wordt al doende verkend hoe de natuurlijke innovatiekracht...

Young IFFI Event: de kracht van generatiediversiteit

Young IFFI Event: de kracht van generatiediversiteit

Ingredients For Food Innovators organiseert op 1 november 2018 het Young IFFI Event, een bijeenkomst gericht op jong talent dat volgend jaar afstudeert en de ingrediëntenindustrie instroomt. Het dagprogramma biedt laatstejaars die afstuderen in de richtingen marketing, voedseltechnologie en procestechnologie en toekomstige werkgevers die hard op zoek...