AB InBev neemt Bosteels over

8 september 2016

AB Inbev neemt de Belgische brouwerij Bosteels over. Het familiebedrijf, opgericht in 1791 en al zeven generaties en ruim 200 jaar in handen van de familie Bosteels, produceert onder meer de speciaalbieren Tripel Karmeliet, Kwak en DeuS.

Bosteels is blij met de overname. Het biedt niet alleen uitwisseling van expertise en groeipotentieel, maar ook een grotere aanwezigheid binnen de internationale biermarkt, dankzij bijkomende exportkansen.

“Na zeven generaties moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met deze kans om de merken van Bosteels over te dragen aan een Belgische brouwerij, die in staat is om het toekomstig succes en de groei - nationaal en internationaal - te waarborgen”, zegt Antoine Bosteels, die aan het hoofd staat van de brouwerij.

Mede dankzij ondersteuning van financieel partner Waterland, heeft Bosteels de afgelopen drie jaar geïnvesteerd in de brouwerij en de logistiek, wat resulteerde in een groei tot 145.000 hectoliter.

Tripel Karmeliet, Kwak

De bekendste merken, Tripel Karmeliet en Kwak versterken in deze periode hun positie in België en kregen, met een jaarlijkse groei van 20 tot 30 procent, een belangrijke positie in Frankrijk en Nederland.

Met de overname wil AB Inbev zich versterken op de markt van speciaalbieren. Bosteels gaat deel uitmaken van het ‘crafts & specialty’ netwerk van AB Inbev. Hier vallen de speciaalbieren van het concern onder.

Bosteels benadrukt dat de brouwactiviteiten in het centrum van het Belgische plaatsje Buggenhout blijven.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?