Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's, producent van veganistische yoghurtalternatieven op basis van kokos, haver en amandel, heeft zijn producten omgedoopt tot 'yog'. Hiermee reageert het bedrijf op een brief van Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties. Yog is volgens het bedrijf yoghurt zonder 'hurt' (pijn in het Engels). 

De Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties riepen Abbot Kinney's op om te stoppen met de term yoghurt voor producten die niet van dierlijke melk gemaakt zijn. Volgens de organisaties zou de benaming onwettelijk zijn. Abbot Kinney's gebruikt die brief nu om een punt te maken. Het bedrijf bedankt de zuivelindustrie omdat zij het bedrijf "aan het denken heeft gezet". "Wij zijn geen zuivel en zijn dat ook nooit geweest. Onze producten lijken niet op elkaar, zijn op andere manieren geproduceerd met verschillende waarden. Vanaf nu noemen we onze producten geen 'yoghurt' meer, omdat 'yog' niet 'hurt' [pijndoet]. We houden yog en schaffen de hurt af.

Bron: Abbot Kinney's

Thema's
Lees ook
Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent een nieuwe productielocatie in Nederland. Hiervoor gebruikt de Britse producent van vleesvervangers de productielocatie van Van Loon Group in Almere. Hiermee verhoogt Meatless Farm de productiecapaciteit met 25 procent.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.

Samenwerking Unilever en Enough

Samenwerking Unilever en Enough

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO). Gezamelijk willen de bedrijven nieuwe plantaardige vleesproducten ontwikkelen en produceren.