Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's, producent van veganistische yoghurtalternatieven op basis van kokos, haver en amandel, heeft zijn producten omgedoopt tot 'yog'. Hiermee reageert het bedrijf op een brief van Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties. Yog is volgens het bedrijf yoghurt zonder 'hurt' (pijn in het Engels). 

De Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties riepen Abbot Kinney's op om te stoppen met de term yoghurt voor producten die niet van dierlijke melk gemaakt zijn. Volgens de organisaties zou de benaming onwettelijk zijn. Abbot Kinney's gebruikt die brief nu om een punt te maken. Het bedrijf bedankt de zuivelindustrie omdat zij het bedrijf "aan het denken heeft gezet". "Wij zijn geen zuivel en zijn dat ook nooit geweest. Onze producten lijken niet op elkaar, zijn op andere manieren geproduceerd met verschillende waarden. Vanaf nu noemen we onze producten geen 'yoghurt' meer, omdat 'yog' niet 'hurt' [pijndoet]. We houden yog en schaffen de hurt af.

Bron: Abbot Kinney's

Thema's
Lees ook
Transitiecoalitie Voedsel: ‘Goed dat kabinet spreekt over integraal voedselbeleid’

Transitiecoalitie Voedsel: ‘Goed dat kabinet spreekt over integraal voedselbeleid’

De Transitiecoalitie Voedsel, een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid, reageert positief op minister Staghouwer die zich uitspreekt over een duidelijke visie met betrekking tot de omslag naar een meer plantaardig eetpatroon: 50/50 in 2030.

Europa investeerde 2,2 miljard in eiwittransitie in 2021

Europa investeerde 2,2 miljard in eiwittransitie in 2021

Europese bedrijven die zich bezig houden met voedingsproducten gebaseerd op niet-dierlijke eiwitten wisten in 2021 gezamenlijk meer dan 2 miljard euro aan kapitaal van investeerders aan te trekken, stelt het Good Food Institute Europa (GFI), een organisatie die de verduurzaming van het voedselsysteem wil bevorderen. In 2020 werd er 460 miljoen euro...

Vivera lanceert plantaardige zalmfilet

Vivera lanceert plantaardige zalmfilet

Vivera lanceerde tijdens de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel (7 tot en met 13 maart) plantaardige zalmfilet. Tarwe-eiwitten vormen de basis van dit nieuwe product, dat volgens de makers het ‘zalmgevoel’ nabootst.