AgriFoodTech 2017 in teken van efficiënter, effectiever, duurzamer en anders produceren

AgriFoodTech2017

AgriFoodTech vond door de tweede keer plaats op 13 en 14 december. Mikrocentrum organiseerde deze vakbeurs met congres in samenwerking met Libéma en het AgriFoodTech Platform. 1700 bezoekers kwamen naar de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch om zich te laten inspireren door de meest recente en toekomstbepalende technologische innovaties voor de agrifoodsector.

Door de groei en welvaart van de wereldbevolking verwacht FAO dat de vraag naar voedsel in 2050 met maar liefst 60 procent toeneemt. Dit vraagt om nieuwe manieren om efficiënter, effectiever, duurzamer en anders te produceren, zowel in voedselverwerking als op het land of in de kas. Dat stelt eisen qua innovatie aan bijvoorbeeld de machinebouw, sensoren, drones, autonome robots, smart farming, big data, vision technologie, slimme LED verlichting.

De beursvloer

Op AgriFoodTech maakten de bezoekers op de beursvloer en tijdens het congres kennis met recente ontwikkelingen. Er waren 110 exposanten en de diverse demonstraties op de beursvloer. Zo demonstreerde WMI het 2drone project waarin drones uitgerust zijn met sensoren die random, autonoom en op willekeurige tijdstippen de kwaliteit van voedsel meten. Op de twee demopleinen werd kennis gemaakt met de Condor van AgriFac, de Hardi Twin van Homburg, het Stork IRIS visuele inspectie systeem van Marel Poultry en de Verisscanner van Agrifirm. Ook organiseerde ZLTO op 14 december tijdens haar congres een speciale guided tour langs exposanten op het gebied van precisie landbouw.

Veertig technologische lezingen

Naast de activiteiten op de beursvloer waren er ruim veertig technologische lezingen. In het lezingenprogramma stonden de volgende twaalf thema’s centraal: robotica, machinebouw & procesinstallaties, food technology, high tech toelevering, vision, precisielandbouw, big data & ICT, photonics, succesverhalen, clean rooms, drones, onderzoek en verticale landbouw & slimme LED verlichting.

AgriFoodTech Platform congres

Tegelijkertijd met de vakbeurs organiseerde het AgriFoodTech Platform op 13 december het congres: (W)eten wat je niet (w)eet. Centraal stond de veranderende voedselketen, de rol die technologie hierin heeft, en de gevolgen van en voor de veranderende maatschappij. Naast de acht parallelle tracks deelden keynote sprekers van onder andere Pepsico en Utrecht University hun visie op het thema.

AgriFoodTech 2017 kwam tot stand dankzij de samenwerking met in totaal negentien partners: AgriFoodTech Platform, GMV, High Tech NL, ZLTO, Libéma, PhotonicsNL, 4TU, FME, Provincie Noord-Brabant, FNLI, LTO, Eprise, Bionext, HDN, Fedecom, Flanders Food, Enterprise Europe Network, Food.be en AgriFood Capital. AgriFoodTech 2018 staat gepland op 12 en 13 december 2018.

Lees ook:

   
Lees ook
Solids Antwerpen maakt zich op voor 10e editie

Solids Antwerpen maakt zich op voor 10e editie

Ruim 100 exposanten hebben zich al ingeschreven voor de tiende editie van Solids Antwerpen op 17 en 18 oktober 2018 in Antwerp Expo. Beursorganisator Easyfairs verwacht over ruim vier maanden uit te komen op meer dan 140 exposanten. Onder de huidige inschrijvingen zijn bekende namen als AZO, Coperion, Dinnissen, J-Tec Material Handling, Lutze Conveying...

Succesvol debuut Vakbeurs Maintenance

Succesvol debuut Vakbeurs Maintenance

De eerste editie van Maintenance Gorinchem vond op 17, 18 en 19 april plaats. Ruim 2.000 bezoekers kwamen naar deze vakbeurs. Organisator Easyfairs spreekt van een succesvolle eerste editie in Nederland. Ook maakt Easyfairs de datum bekend van de tweede editie, namelijk 21, 22 en 23 april 2020 in Evenementenhal Gorinchem. “We hebben met deze eerste...

Grote belangstelling op eerste beursdag Empack en Packaging Innovations

Grote belangstelling op eerste beursdag Empack en Packaging Innovations

Verpakkingsbeurzen Empack en Packaging Innovations trokken op de eerste beursdag grote belangstelling van de verpakkingsindustrie. Niet alleen verpakkend Nederland kwam die eerste dag samen. Ook de Ierse minister John Halligan TD bracht samen met een Ierse delegatie van verpakkingsbedrijven een bezoek aan Empack. Om 10.00 uur opende Empack haar deuren...