AH Chocolade pindakoeken in verkeerde verpakking

De AH Chocolade pindakoeken zijn per ongeluk in de verpakking van de AH pindakoeken terechtgekomen. Daardoor ontbreekt de vermelding dat er soja is verwerkt in het product.

Voor consumenten met een soja-allergie kan consumptie schadelijk voor de gezondheid zijn. Albert Heijn verzoekt klanten met een soja-allergie die AH Pindakoeken hebben gekocht dan ook de inhoud van de verpakking te checken. Klanten zonder soja-allergie, kunnen de koeken veilig consumeren.

Mocht in de verpakking AH Chocolade pindakoeken zitten, dan kunnen klanten het product terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel en omruilen.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over recalls

EVMI achtergrond & analyse – Allergenen

(Premium)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

Bionica is een innovatiemethode die de natuur als inspiratiebron hanteert. Het biedt out-of-the-box oplossingen die voor innovaties zorgen. Ylva Poelman, ook wel bekend als de bionische vrouw, is expert op het gebied van bionica. Op de IFFI diner meeting zal zij een lezing geven over haar vakgebied in relatie tot allergenen. Wat wordt er verstaan...

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Wie de verhalen over maanzaadbroodjes en drugstests kent, weet dat de betreffende zaadjes inderdaad sporen van opiaten kunnen bevatten. Meestal gaat het om verwaarloosbare hoeveelheden. Maar niet in Frankrijk. Franse gezondheidsautoriteiten onderzoeken de aanwezigheid van morfine en codeïne in maanzaadstokbrood en kant-en-klare sandwiches met...

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

Voedselproducenten hebben dagelijks te maken met allergenen, al is het maar om kruisbestuiving en pijnlijke recalls te voorkomen. Dat is belangrijk, want het aantal mensen dat allergieën ontwikkelt lijkt toe te nemen. Maar juist daarom moeten voedselproducenten op een ander niveau gaan nadenken over de verhouding tussen voedsel en het immuunsysteem,...