Ahold geïnteresseerd in overname Hema

hema-wikimedia

Beeld: wikimedia commons

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Ahold Delhaize heeft al tweemaal eerder een bod gedaan op Hema. In 2007 troefde investeringsmaatschappij Lion Capital het concern af. Toen Lion Capital Hema in 2010 in de verkoop deed, was Ahold Delhaize ook geïnteresseerd. Toen kwamen beide partijen niet uit de onderhandelingen.

Hema

Half juli namen schuldeisers een deel van de grote schuld van Hema over. Eigenaar Marcel Broekman moest toen het veld ruimen. Al vanaf deze overname was duidelijk dat het bedrijf waarschijnlijk verder verkocht zou worden. Blokker-eigenaar Michiel Witteveen maakte al duidelijk dat hij geïnteresseerd is. Ook investeringsmaatschappijen Parcom en Flacks Group zijn in gesprek. Veel media houden ook rekening met interesse van Jumbo, hoewel topman Ton van Veen vorige maand ontkende dat dit het geval was. Jumbo nam eind 2019 al een twintigtal winkels over van Hema. Ook is een deel van het Hema-assortiment te koop in Jumbo-supermarkten.

Bron: Het Financieele Dagblad

Lees ook
Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion heeft het overnameproces van rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Enrico-Glasbest neemt per 4 januari een deel van Bertolli over van Unilever. Het gaat daarbij, naast andere merkrechten onder de Bertolli licentie, om de Europese activiteiten op het gebied van pastasauzen, pesto en mayonaise.

A-ware koopt melkpoedertorens van FrieslandCampina

A-ware koopt melkpoedertorens van FrieslandCampina

Zuivelbedrijf Royal A-ware is van plan de melkpoedertorens van FrieslandCampina in Aalter (België) over te nemen. Als het de partijen lukt een overeenkomst te sluiten, gaan de 40 medewerkers die bij het bedrijfsonderdeel werken mee naar A-ware.