Ahold geïnteresseerd in overname Hema

hema-wikimedia

Beeld: wikimedia commons

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Ahold Delhaize heeft al tweemaal eerder een bod gedaan op Hema. In 2007 troefde investeringsmaatschappij Lion Capital het concern af. Toen Lion Capital Hema in 2010 in de verkoop deed, was Ahold Delhaize ook geïnteresseerd. Toen kwamen beide partijen niet uit de onderhandelingen.

Hema

Half juli namen schuldeisers een deel van de grote schuld van Hema over. Eigenaar Marcel Broekman moest toen het veld ruimen. Al vanaf deze overname was duidelijk dat het bedrijf waarschijnlijk verder verkocht zou worden. Blokker-eigenaar Michiel Witteveen maakte al duidelijk dat hij geïnteresseerd is. Ook investeringsmaatschappijen Parcom en Flacks Group zijn in gesprek. Veel media houden ook rekening met interesse van Jumbo, hoewel topman Ton van Veen vorige maand ontkende dat dit het geval was. Jumbo nam eind 2019 al een twintigtal winkels over van Hema. Ook is een deel van het Hema-assortiment te koop in Jumbo-supermarkten.

Bron: Het Financieele Dagblad

Lees ook
Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...

Kwartaalcijfers Ahold Delhaize: minder winst dankzij staking, Nederlands aandeel groeit

Kwartaalcijfers Ahold Delhaize: minder winst dankzij staking, Nederlands aandeel groeit

Vandaag presenteerde Ahold Delhaize zijn resultaten over het tweede kwartaal. De winst van het supermarktconcern is met 18 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Desondanks bleef er onder de streep nog altijd 334 miljoen euro winst over.

DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...