Ahold geïnteresseerd in overname Hema

hema-wikimedia

Beeld: wikimedia commons

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Ahold Delhaize heeft al tweemaal eerder een bod gedaan op Hema. In 2007 troefde investeringsmaatschappij Lion Capital het concern af. Toen Lion Capital Hema in 2010 in de verkoop deed, was Ahold Delhaize ook geïnteresseerd. Toen kwamen beide partijen niet uit de onderhandelingen.

Hema

Half juli namen schuldeisers een deel van de grote schuld van Hema over. Eigenaar Marcel Broekman moest toen het veld ruimen. Al vanaf deze overname was duidelijk dat het bedrijf waarschijnlijk verder verkocht zou worden. Blokker-eigenaar Michiel Witteveen maakte al duidelijk dat hij geïnteresseerd is. Ook investeringsmaatschappijen Parcom en Flacks Group zijn in gesprek. Veel media houden ook rekening met interesse van Jumbo, hoewel topman Ton van Veen vorige maand ontkende dat dit het geval was. Jumbo nam eind 2019 al een twintigtal winkels over van Hema. Ook is een deel van het Hema-assortiment te koop in Jumbo-supermarkten.

Bron: Het Financieele Dagblad

Lees ook
ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Hogere omzet voor Ahold Delhaize door prijsstijgingen

Hogere omzet voor Ahold Delhaize door prijsstijgingen

De omzet van supermarktconcern Ahold Delhaize steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 8,3 procent naar 19,8 miljard euro. Consumenten blijven veel kopen in de supermarkt en de hogere prijzen van producten en de opening van nieuwe winkels stuwden de omzet op.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.