Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Kippen_Bohdan Chreptak/Pixabay

Foto: Unsplash

Albert Heijn versnelt de overstap naar een kipassortiment met minimaal 1 ster Beter Leven. Oktober 2022 gaat de supermarkt over op kippenvlees van uitsluitend scharrelkippen met het Beter Leven Keurmerk. Dit gebeurt in samenwerking met de 200 vaste pluimveehouders binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma.

Kipvleeswaren zoals AH gebraden kipfilet, AH grillworst kip en AH gerookte kip zijn recent al overgegaan op scharrelkip. In oktober volgt de rest van het verse kipassortiment. Dan hebben alle verse kipproducten minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk. Deze producten komen van de 200 pluimveehouders waar Albert Heijn exclusief mee samenwerkt in het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma. Binnen het programma is veel aandacht voor dierenwelzijn: de kippen zijn van een langzaamgroeiend ras en hebben een overdekte uitloop. 

Volgens de supermarktketen heeft het programma Beter voor Kip, Natuur & Boer ook voordelen voor natuur en boer. Albert Heijn: “De CO2-uitstoot wordt verminderd, met als doel in 2030 minimaal 15% minder CO2 uitstoot in vergelijking met 2018. Daarnaast is binnen het programma gezamenlijk met de pluimveehouders een gezond verdienmodel ontwikkeld waarbij de basis een gezonde prijs voor elke boer in elk seizoen is. Zo kunnen de pluimveehouders op een verantwoorde manier verduurzamen. Bij pluimvee vragen duurzaamheidsstappen op bijvoorbeeld huisvesting van de kippen vaak om grote investeringen. Albert Heijn houdt daar rekening mee door in het Beter voor-programma een toekomstperspectief te bieden voor de boer.” 

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable produceert varkens- en rundvlees op basis van één dierlijke cel. 20 juli presenteerde de kweekvleesproducent de eerste beelden van een worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees. Meatable verwacht dit product in 2025 op de markt te kunnen brengen.

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

Tijdens het Offerfeest constateerden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie geen illegale slachterijen of ernstige overtredingen op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid. Het bleef bij paar geringe overtredingen zoals ontbrekende I&R registraties.

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.