Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier
Foto: Albert Heijn
Vanaf deze week start Albert Heijn op de broodafdeling met papieren clipjes. De bekende vierkante, plastic broodclipjes worden geleidelijk vervangen door een recyclebare papieren variant.
Samen met Borgesius, één van de vaste bakkerijen, maakt Albert Heijn het vanaf nu mogelijk om papieren broodclips te gebruiken bij broodzakken die automatisch dichtgemaakt worden. Na een periode van testen zijn de papieren clips er klaar voor: ze zijn stevig genoeg voor de machine en de verkoop- of houdbaarheidsdatum kan erop geprint worden.
De bekende plastic broodclipjes kunnen niet gerecycled worden omdat ze te klein zijn voor de sorteermachines die voor plastic afval worden gebruikt, legt Henk van Harn, directeur merchandising en sourcing bij Albert Heijn uit. Jaarlijks worden er 125 miljoen clipjes bij de supermarktketen gebruikt. “De overgang naar papier is een mooie invulling van onze missie 'Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.”
Papieren clips bij Bakker van Maanen
Albert Heijn is niet de eerste die begint met papieren sluitclips. Bakkerij Van Maanen, die ruim zestig filialen in Nederland heeft, heeft sinds kort zowel kartonnen als plastic clipjes in de winkel, zodat klanten zelf kunnen kiezen. "We zien ook dat mensen het plastic clipje mee terug naar de winkel nemen, zodat het om een nieuw brood kan", zegt een woordvoerder van de bakkerij op Nu.nl.
Plastic vervangen in de zomer
Deze week liggen bij Albert Heijn de eerste broden met een papieren clip in de winkels. De komende maanden komen daar steeds meer producten bij. In de zomer moeten alle vierkante, plastic clips vervangen zijn door papier.
Bron: Albert Heijn en Nu.nl
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award
Verstegen Spices & Sauces is een van de drie genomineerden voor de EZK Enery Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.
Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst
Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.
Leden FrieslandCampina kiezen voor duurzaamheid
Onlangs vond de vergadering van de ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina plaats. De leden namen besluiten over het Melkgeldreglement, duurzaamheid en uitbreiding van het werkgebied. FrieslandCampina stuurde na afloop het onderstaande persbericht.