Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

appels-voedselverspilling

Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar.

Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens met gezondere eetgewoontes. Die eten meer bederfelijke, verse producten. Groente en fruit belanden wat sneller in de afvalbak dan een diepvriespizza.

Wie boodschappenlijstjes maakt, verder reist naar de supermarkt en een groot huishoudens verspilt minder voedsel. Bij meerpersoonshuishoudens is de kans groter dat restjes nog opgegeten worden en die hele bloemkool wel in 1 keer opgaat.

Voor de studie gebruikten wetenschappers van de Universiteit van Landbouwwetenschappen Penn State voedselaankoopgegevens van huishoudens die deelnemen aan de National Household Food Acquisition and Purchase Survey (FoodAPS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Deze ‘input’ vergeleken ze met de ‘output’; de berekende metabole energiebehoefte van de deelnemende huishoudens voor behoudt lichaamsgewicht. Hiermee zou het de eerste studie zijn die voedselverspilling voor individuele huishoudens identificeerde en analyseerde, aldus professor landbouweconomie Edward Jaenicke

Foodlog

Lees ook
Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Nooit meer verwarring tussen ‘houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ en daardoor de helft minder voedselverspilling. Dat is het doel van een nieuw anti-verspillingspact dat is ondertekend door meer dan 40 bedrijven in Frankrijk. Initiatiefnemer Too Good To Go wist onder meer grootmachten als Nestlé, Danone en Intermarché over de streep te trekken.

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

De wereldwijde verspilling van voedsel door consumenten is mogelijk twee keer zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dat berekenen onderzoekers van Wageningen Economic Research. Breed gebruikte schattingen houden geen rekening met de effecten van rijkdom op het gedrag van de consument en rijke consumenten verspillen meer voedsel. Organisaties als...

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.