Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec

Anuga FoodTec is een vakbeurs op het gebied van food processing, food packaging, food safety, food ingredients en services & solutions voor de voedings- en drankindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen (Duitsland). Op de beurs staan rond de 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. Naast exposanten heeft de beurs een uitgebreid programma met onder andere lezingen, conferenties en netwerkevents.

Het grootste thema van Anuga FoodTec is 'resource efficiency'. Dit betekent het productieproces optimaliseren, water en energieverbruik verminderen en voedselverspilling tegen gaan. De openingsconferentie van Anuga gaat hierover. Dan spreken onder andere Michael Braungart (Hamburg Environmental Institute), Ruud Huirne (Food & Agri Director Rabobank), Pierre Pienaar (President of the World Packaging Organisation) and Alexander Sauer (Institute for Energy Efficiency in Production, University of Stuttgart).

Het thema 'resource efficiency' komt ook terug op de verschillende expert forums. Andere forumonderwerpen zijn voedselingrediënten en thema's, trends en technologieën van de voedselindustrie. Ook zijn er verschillende tours op de beurs voor de bezoekers, waarbij geselecteerde exposanten een kleine demonstratie geven van hun product. Er zijn tours op het gebied van robotica, verpakkingstechnologie, vlees- en melktechnologie.

 

Koelnmesse organiseert deze beurs.

Lees ook
RF-technologie: in-pack steriliseren met minimale hitteschade

RF-technologie: in-pack steriliseren met minimale hitteschade

Het Wageningse technologiebedrijf TOP BV ontwikkelt een nieuwe sterilisatie-oplossing op basis van Radio Frequency-technologie. Hiermee kunnen voedingsmiddelen in verpakking veel korter verhit worden dan met gangbare technieken, met minder hitteschade aan het product. Onze oma’s zijn niet vies van een pot erwten met worteltjes. Maar met de huidige...

Intrafood:18 is een vakbeurs voor de voedingsindustrie

Intrafood:18 is een vakbeurs voor de voedingsindustrie

Intrafood:18 is een vakbeurs over grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar vindt deze beurs plaats op 5 en 6 september in Kortrijk Expo in België. Leveranciers uit de voedingsindustrie Sinds 2007 komen op Intrafood leveranciers uit de branche samen. Op...

Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Meer dan 20 procent van de bezoekers van de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack komt uit de voedingsindustrie. Daarom biedt de organisatie in samenwerking met Fevia, Pack4Food & Flanders’ Food een aanvullend 'seminarieprogramma' aan voor deze sector. Empack vindt plaats op 3 en 4 oktober in Brussels Expo. Seminars voedingsindustrie De...