Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec

Anuga FoodTec is een vakbeurs op het gebied van food processing, food packaging, food safety, food ingredients en services & solutions voor de voedings- en drankindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen (Duitsland). Op de beurs staan rond de 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. Naast exposanten heeft de beurs een uitgebreid programma met onder andere lezingen, conferenties en netwerkevents.

Het grootste thema van Anuga FoodTec is 'resource efficiency'. Dit betekent het productieproces optimaliseren, water en energieverbruik verminderen en voedselverspilling tegen gaan. De openingsconferentie van Anuga gaat hierover. Dan spreken onder andere Michael Braungart (Hamburg Environmental Institute), Ruud Huirne (Food & Agri Director Rabobank), Pierre Pienaar (President of the World Packaging Organisation) and Alexander Sauer (Institute for Energy Efficiency in Production, University of Stuttgart).

Het thema 'resource efficiency' komt ook terug op de verschillende expert forums. Andere forumonderwerpen zijn voedselingrediënten en thema's, trends en technologieën van de voedselindustrie. Ook zijn er verschillende tours op de beurs voor de bezoekers, waarbij geselecteerde exposanten een kleine demonstratie geven van hun product. Er zijn tours op het gebied van robotica, verpakkingstechnologie, vlees- en melktechnologie.

 

Koelnmesse organiseert deze beurs.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

Minimalisatie en optimalisatie tijdens Packaging Innovations 2023

De ontwikkelingen in de wetgeving over het terugdringen van wegwerpplastics en verpakking volgen zich in een rap tempo. Op 5 en 6 april 2023 staan (verpakkings)experts die inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen op het podium tijdens Packaging Innovations in de Brabanthallen.

Groei omzet voedingsmiddelenindustrie in laatste kwartaal 2022

Groei omzet voedingsmiddelenindustrie in laatste kwartaal 2022

In het vierde kwartaal van 2022 groeide de omzet van de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek tonen een omzetgroei van 18,8 procent voor voedings- en genotmiddelenindustrie ten opzichte van 2021. Deze stijging is met name te danken aan hogere prijzen.

Digitaliseer je procesketen

Digitaliseer je procesketen

Wat valt er eigenlijk niet te digitaliseren. Maar waarom zou je? Wat kun je winnen met een product-lifecycle-managementsysteem. Wat is dat eigenlijk?