Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec

Anuga FoodTec is een vakbeurs op het gebied van food processing, food packaging, food safety, food ingredients en services & solutions voor de voedings- en drankindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen (Duitsland). Op de beurs staan rond de 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. Naast exposanten heeft de beurs een uitgebreid programma met onder andere lezingen, conferenties en netwerkevents.

Het grootste thema van Anuga FoodTec is 'resource efficiency'. Dit betekent het productieproces optimaliseren, water en energieverbruik verminderen en voedselverspilling tegen gaan. De openingsconferentie van Anuga gaat hierover. Dan spreken onder andere Michael Braungart (Hamburg Environmental Institute), Ruud Huirne (Food & Agri Director Rabobank), Pierre Pienaar (President of the World Packaging Organisation) and Alexander Sauer (Institute for Energy Efficiency in Production, University of Stuttgart).

Het thema 'resource efficiency' komt ook terug op de verschillende expert forums. Andere forumonderwerpen zijn voedselingrediënten en thema's, trends en technologieën van de voedselindustrie. Ook zijn er verschillende tours op de beurs voor de bezoekers, waarbij geselecteerde exposanten een kleine demonstratie geven van hun product. Er zijn tours op het gebied van robotica, verpakkingstechnologie, vlees- en melktechnologie.

 

Koelnmesse organiseert deze beurs.

Lees ook
Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Een nieuw recept voor de voedingssector

Een nieuw recept voor de voedingssector

We zitten niet alleen in een energietransitie, maar ook in een voedseltransitie. En dat is geen toeval: beide zijn onlosmakelijk met de verandering in ons klimaatbewustzijn verbonden. In hun boek The Future of Food – Een nieuw recept voor de voedingssector houden auteurs Jorg Snoeck en Stefan Van Rompaey de belangrijkste ontwikkelingen die plaats (zullen)...

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

De Voedings- en drankensector groeide in 2021. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de omzet van de voedingsindustrie afgelopen jaar met 6,9 procent en die van de drankenindustrie met 6,7 procent.