App tegen voedselverspilling breidt uit in Nederland

EVMI_Too Good to Go

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, breidt uit naar Den Haag. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam kunnen ook de inwoners van Den Haag alsnog overtollig eten tegen een gereduceerd tarief kopen en zo meestrijden tegen voedselverspilling. De app startte op 22 januari 2018 met slechts 25 partners. Inmiddels zijn er meer dan 225 partners in de vier steden.

Marqt

Too Good To Go werkt onder andere samen met Mercure Hotels, Vlaamsch Broodhuys en Sushi Time. Marqt heeft zich nu ook aangesloten bij het initiatief.  Thijs Fleuren, CEO van Marqt: “Marqt staat voor smaakvol en puur eten. Producten die worden gemaakt ten bate van mensen, behoud van natuur & milieu en zorg voor dieren. Als waarborg hiervoor verhandelen wij alleen tegen een eerlijke prijs, dat is de prijs waar mensen iets goeds voor kunnen maken, zonder dat de rekening wordt doorgeschoven naar de natuur, het milieu, de dieren of onze eigen gezondheid. Too Good to Go helpt ons om verspilling in de voedselketen te minimaliseren."

Too Good To Go

In Nederland wordt op jaarbasis meer dan 40 kilo voedsel per persoon weggegooid. Oplossingen hiervoor zijn niet altijd gemakkelijk. Volgens Joost Rietveld, Manager Too Good To Go Nederland, zit het succes van de app juist in het gemak. "Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen kunnen we echt een impact maken. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft, dus iedere keer weer een verrassing. Dat biedt extra gemak voor de ondernemer omdat deze zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen en de consument gaat anders naar eten kijken en leert weer creatief met restjes omgaan."

Too Good To Go wil eind 2018 in alle provincies van Nederland actief zijn. De deelnemende inwoners en ondernemers hebben sinds de lancering in Nederland samen al meer dan 10.000 maaltijden gered.

Lees ook: 

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Een goed gevulde koelkast is fors duurder dan een jaar geleden. We zoeken naar manieren om geld te besparen, zoals slimmer inkopen doen en het tegengaan van voedselverspilling. Toch gooit maar liefst driekwart van de Nederlanders (76%) nog wel eens voedsel weg, blijkt uit onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Eén op de drie (38%) weet daarbij...

Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Nederlanders eten per jaar circa 38 kiloton avocado’s (bron: CBS). Volgens OneThird wordt jaarlijks circa 5.7 kiloton aan avocado’s verspild, voordat ze bij de consument terecht komen. Consumenten knijpen vaak in avocado’s om te checken of ze eetrijp zijn, waardoor het product sneller aan kwaliteit verliest. OneThird ontwikkelde een scanner om de rijpheid...

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen.