App tegen voedselverspilling succesvol gelanceerd in Amsterdam

EVMI_Too Good to Waste

In Amsterdam werd op 22 januari de app Too Good To Go met 25 locaties gelanceerd, waaronder STACH en De Bakkerswinkel. Twee maanden later zijn dit meer dan 50 locaties, waaronder het Vlaamsch Broodhuys, Le Pain Quotidien, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt. Volgens de organisatie komen er dagelijks nieuwe locaties toegevoegd en zijn er inmiddels meer dan 1500 maaltijden 'gered'.

Voedselverspilling

Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling in Amsterdam. De app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat overtollig voedsel alsnog tegen gereduceerde prijzen verkocht wordt en niet wordt weggegooid. Too Good To Go is al actief in acht Europese landen. In totaal zijn er 3,3 miljoen maaltijden gered. In Nederland wil de organisatie uitbreiden naar Rotterdam en Utrecht.

Taskforce Circulair Economy in Food

Voedselverspilling is een belangrijk thema. Vorige week werd de Taskforce Circular Economy in Food bekend gemaakt en maakte minister Schouten 7 miljoen euro vrij om dit probleem aan te pakken. Nederlanders gooien tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weg. De ambitie is om deze hoeveelheid te halveren en Nederland weer koploper te maken in de strijd tegen voedselverspilling.

App Too Good to Go

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. In de app kunnen consumenten een Magic Box met eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen bestellen. De korting op de prijs kan oplopen tot 70 procent. Het aanbod is afhankelijk van wat er overblijft.

Lees ook op EVMI

 
Lees ook
Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever presenteert vandaag het nieuwe 'Future Foods' initiatief dat een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem moet ondersteunen.

Food Technology verplaatst naar juni 2021

Food Technology verplaatst naar juni 2021

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology 2021 wordt verplaatst, van januari naar 16 en 17 juni. Ook de locatie wijzigt. Het evenement vindt nu plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dat maken organisatoren kennis- en netwerkorganisatie Mirkocentrum en Vakblad EVMI bekend.

Vacature redactiecoördinator bij EVMI op Foodbanen.nu

Vacature redactiecoördinator bij EVMI op Foodbanen.nu

We zoeken een collegiale duizendpoot met een gevoel voor taal en een neus voor nieuws. Als redactiecoördinator heb je de primaire verantwoordelijkheid voor de webredactie en de productie en totstandkoming van het vakblad EVMI (www.evmi.nl). Je doet research en houdt het nieuws bij. Je verzorgt het nieuws op de website, je houdt contact met freelancers...