App tegen voedselverspilling succesvol gelanceerd in Amsterdam

EVMI_Too Good to Waste

In Amsterdam werd op 22 januari de app Too Good To Go met 25 locaties gelanceerd, waaronder STACH en De Bakkerswinkel. Twee maanden later zijn dit meer dan 50 locaties, waaronder het Vlaamsch Broodhuys, Le Pain Quotidien, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt. Volgens de organisatie komen er dagelijks nieuwe locaties toegevoegd en zijn er inmiddels meer dan 1500 maaltijden 'gered'.

Voedselverspilling

Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling in Amsterdam. De app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat overtollig voedsel alsnog tegen gereduceerde prijzen verkocht wordt en niet wordt weggegooid. Too Good To Go is al actief in acht Europese landen. In totaal zijn er 3,3 miljoen maaltijden gered. In Nederland wil de organisatie uitbreiden naar Rotterdam en Utrecht.

Taskforce Circulair Economy in Food

Voedselverspilling is een belangrijk thema. Vorige week werd de Taskforce Circular Economy in Food bekend gemaakt en maakte minister Schouten 7 miljoen euro vrij om dit probleem aan te pakken. Nederlanders gooien tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weg. De ambitie is om deze hoeveelheid te halveren en Nederland weer koploper te maken in de strijd tegen voedselverspilling.

App Too Good to Go

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. In de app kunnen consumenten een Magic Box met eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen bestellen. De korting op de prijs kan oplopen tot 70 procent. Het aanbod is afhankelijk van wat er overblijft.

Lees ook op EVMI

 
Lees ook
Gemiddeld vier scholen binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie

Gemiddeld vier scholen binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie

Er zijn gemiddeld vier scholen te vinden binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie, blijkt uit een onderzoek van RetailSonar naar fastfoodlocaties in Nederland. Ook telt Amsterdam twee keer zoveel fastfoodlocaties per inwoner als Den Haag en telt Nederland ruim 1.900 fastfoodrestaurants in totaal.

NVWA vindt te hoge acrylamidegehaltes in pepernoten bij inspectie

NVWA vindt te hoge acrylamidegehaltes in pepernoten bij inspectie

De Nederlanders Voedsel- en Warenautoriteit heeft in 2021 bij ambachtelijke bakkerijen de producten bruinbrood, witbrood, croissants, kruidnoten en pepernoten gemonitord op het gehalte aan acrylamide. Een deel van de pepernoten bevatte een gehalte boven het referentieniveau.

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Ongeveer 370 derdejaars vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia deden mee aan het project 'Stop Voedselverspilling'. Hun opdracht? Een oplossing ontwikkelen voor het weggooien van voedsel. Tijdens de Floriade Expo in Almere werden op 17 mei de winnaars bekend gemaakt.