App tegen voedselverspilling succesvol gelanceerd in Amsterdam

EVMI_Too Good to Waste

In Amsterdam werd op 22 januari de app Too Good To Go met 25 locaties gelanceerd, waaronder STACH en De Bakkerswinkel. Twee maanden later zijn dit meer dan 50 locaties, waaronder het Vlaamsch Broodhuys, Le Pain Quotidien, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt. Volgens de organisatie komen er dagelijks nieuwe locaties toegevoegd en zijn er inmiddels meer dan 1500 maaltijden 'gered'.

Voedselverspilling

Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling in Amsterdam. De app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat overtollig voedsel alsnog tegen gereduceerde prijzen verkocht wordt en niet wordt weggegooid. Too Good To Go is al actief in acht Europese landen. In totaal zijn er 3,3 miljoen maaltijden gered. In Nederland wil de organisatie uitbreiden naar Rotterdam en Utrecht.

Taskforce Circulair Economy in Food

Voedselverspilling is een belangrijk thema. Vorige week werd de Taskforce Circular Economy in Food bekend gemaakt en maakte minister Schouten 7 miljoen euro vrij om dit probleem aan te pakken. Nederlanders gooien tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weg. De ambitie is om deze hoeveelheid te halveren en Nederland weer koploper te maken in de strijd tegen voedselverspilling.

App Too Good to Go

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. In de app kunnen consumenten een Magic Box met eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen bestellen. De korting op de prijs kan oplopen tot 70 procent. Het aanbod is afhankelijk van wat er overblijft.

Lees ook op EVMI

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar

Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar

Het platform Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. Deze app tegen voedselverspilling redde in die tijd 18 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer één maaltijd per inwoner. Ook wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar toe. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered.

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl gaat jaarlijks 600.000 kilo groente en fruit doneren aan Voedselbanken Nederland, wat gelijk staat aan ruim 1,3 miljoen porties groente en fruit. Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens het jubileumdiner in de Kookfabriek in Utrecht waar Lidl en Voedselbanken Nederland hun 10-jarige samenwerking vierden.

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

In opdracht van provincie Flevoland en gemeente Lelystad zijn vijf Flevolandse zorglocaties van Coloriet en Woonzorg Flevoland samen met Greendish de uitdaging aangegaan om voedselverspilling tegen te gaan. Op elke locatie is de voedselverspilling in hun keuken, koelkast en op het bord gemeten om hun kennis en bewustzijn te vergroten. Met als resultaat:...