App tegen voedselverspilling succesvol gelanceerd in Amsterdam

EVMI_Too Good to Waste

In Amsterdam werd op 22 januari de app Too Good To Go met 25 locaties gelanceerd, waaronder STACH en De Bakkerswinkel. Twee maanden later zijn dit meer dan 50 locaties, waaronder het Vlaamsch Broodhuys, Le Pain Quotidien, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt. Volgens de organisatie komen er dagelijks nieuwe locaties toegevoegd en zijn er inmiddels meer dan 1500 maaltijden 'gered'.

Voedselverspilling

Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling in Amsterdam. De app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat overtollig voedsel alsnog tegen gereduceerde prijzen verkocht wordt en niet wordt weggegooid. Too Good To Go is al actief in acht Europese landen. In totaal zijn er 3,3 miljoen maaltijden gered. In Nederland wil de organisatie uitbreiden naar Rotterdam en Utrecht.

Taskforce Circulair Economy in Food

Voedselverspilling is een belangrijk thema. Vorige week werd de Taskforce Circular Economy in Food bekend gemaakt en maakte minister Schouten 7 miljoen euro vrij om dit probleem aan te pakken. Nederlanders gooien tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weg. De ambitie is om deze hoeveelheid te halveren en Nederland weer koploper te maken in de strijd tegen voedselverspilling.

App Too Good to Go

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. In de app kunnen consumenten een Magic Box met eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen bestellen. De korting op de prijs kan oplopen tot 70 procent. Het aanbod is afhankelijk van wat er overblijft.

Lees ook op EVMI

 
Lees ook
Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil, een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.

Verbindend platform | Voedselverspilling vanaf het begin voorkomen

Verbindend platform | Voedselverspilling vanaf het begin voorkomen

Wereldwijd wordt jaarlijks ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel verspild, zo’n 1,3 miljard ton. Alleen in Duitsland is dat jaarlijks ongeveer 12 miljoen ton.

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group heeft zich aangesloten als stakeholder bij Samen Tegen Voedselverspilling. Deze stichting zet zich in tegen voedselverspilling. Ook Zwanenberg Food Group draagt zijn steentje bij door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen.