Arla introduceert efficiënte verpakking

zuivelpak Arla

Arla Foods Nederland introduceert voor de merken Arla en Melkunie een nieuwe zuivelverpakking, waar ook de  laatste restjes yoghurt of vla gemakkelijk uit kunnen worden gehaald. Het bedrijf wil met de Pure-Pak Sense voedselverspilling tegengaan.

De nieuwe pakken van Arla en Melkunie hebben aan de zijkanten vouwlijnen waardoor het eenvoudig is om het pak na het uitschenken plat te maken, op te vouwen en uit te knijpen. Hierdoor blijft er vrijwel geen restant in het pak achter. Bovendien neemt een opgevouwen verpakking minder ruimte in de afvalbak in.

In Nederland wordt per jaar ongeveer 30 liter vla, pap, yoghurt en kwark per persoon geconsumeerd. Voor deze dikvloeibare zuivelproducten geldt dat zo’n 5 procent van de inhoud achterblijft in het pak en verdwijnt in de afvalbak.

De nieuwe verpakking is door Elopak ontwikkeld en stroomt vanaf week 33 in de schappen met kwarkyoghurt van Arla en vanaf week 41 met bolletjesvla van Melkunie.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

 
Lees ook
Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Nooit meer verwarring tussen ‘houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ en daardoor de helft minder voedselverspilling. Dat is het doel van een nieuw anti-verspillingspact dat is ondertekend door meer dan 40 bedrijven in Frankrijk. Initiatiefnemer Too Good To Go wist onder meer grootmachten als Nestlé, Danone en Intermarché over de streep te trekken.

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

De wereldwijde verspilling van voedsel door consumenten is mogelijk twee keer zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dat berekenen onderzoekers van Wageningen Economic Research. Breed gebruikte schattingen houden geen rekening met de effecten van rijkdom op het gedrag van de consument en rijke consumenten verspillen meer voedsel. Organisaties als...

Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar. Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens...