Arla introduceert efficiënte verpakking

Arla Foods Nederland introduceert voor de merken Arla en Melkunie een nieuwe zuivelverpakking, waar ook de  laatste restjes yoghurt of vla gemakkelijk uit kunnen worden gehaald. Het bedrijf wil met de Pure-Pak Sense voedselverspilling tegengaan.

De nieuwe pakken van Arla en Melkunie hebben aan de zijkanten vouwlijnen waardoor het eenvoudig is om het pak na het uitschenken plat te maken, op te vouwen en uit te knijpen. Hierdoor blijft er vrijwel geen restant in het pak achter. Bovendien neemt een opgevouwen verpakking minder ruimte in de afvalbak in.

In Nederland wordt per jaar ongeveer 30 liter vla, pap, yoghurt en kwark per persoon geconsumeerd. Voor deze dikvloeibare zuivelproducten geldt dat zo’n 5 procent van de inhoud achterblijft in het pak en verdwijnt in de afvalbak.

De nieuwe verpakking is door Elopak ontwikkeld en stroomt vanaf week 33 in de schappen met kwarkyoghurt van Arla en vanaf week 41 met bolletjesvla van Melkunie.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

 
Lees ook
1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.