Arla introduceert efficiënte verpakking

Arla Foods Nederland introduceert voor de merken Arla en Melkunie een nieuwe zuivelverpakking, waar ook de  laatste restjes yoghurt of vla gemakkelijk uit kunnen worden gehaald. Het bedrijf wil met de Pure-Pak Sense voedselverspilling tegengaan.

De nieuwe pakken van Arla en Melkunie hebben aan de zijkanten vouwlijnen waardoor het eenvoudig is om het pak na het uitschenken plat te maken, op te vouwen en uit te knijpen. Hierdoor blijft er vrijwel geen restant in het pak achter. Bovendien neemt een opgevouwen verpakking minder ruimte in de afvalbak in.

In Nederland wordt per jaar ongeveer 30 liter vla, pap, yoghurt en kwark per persoon geconsumeerd. Voor deze dikvloeibare zuivelproducten geldt dat zo’n 5 procent van de inhoud achterblijft in het pak en verdwijnt in de afvalbak.

De nieuwe verpakking is door Elopak ontwikkeld en stroomt vanaf week 33 in de schappen met kwarkyoghurt van Arla en vanaf week 41 met bolletjesvla van Melkunie.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

 
Lees ook
‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

Big data, blockchain, geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie; allemaal innovaties die hele branches veranderen. Maar de voedselsector blijft ver achter, stelt een rapport van het World Economic Forum. En dat terwijl die sector juist met wereldwijde problemen kampt die zulke nieuwe systemen zouden kunnen oplossen. “Wereldwijde voedselsystemen...

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Het initiatief Instock van vier medewerkers van Albert Heijn, dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat zelfstandig verder. De onderneming die vierenhalf jaar geleden begon met een pop-up restaurant waar werd gekookt met ‘afdankertjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met drie volwaardige restaurants en een aantal...

EFSA publiceert versimpeld voedselveiligheidssysteem voor voedseldonatie

EFSA publiceert versimpeld voedselveiligheidssysteem voor voedseldonatie

De Europese autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft een nieuw, versimpeld managementsysteem voor voedselveiligheid ontwikkeld, met oog op voedseldonatie. Het terugdringen van voedselverspilling staat bij veel overheden en organisaties hoog op de agenda. Voedseldonatie neemt langzaam toe, zowel aan voedselbanken als aan andere organisaties die...