Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie

Beko perslucht

Beko Technologies GmbH, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, brengt met CLEARPOINT 3eco een nieuwe generatie persluchtfilters op de markt. De nieuwe filters bereiken een tot wel 10 maal hogere capaciteit om olie-aerosolen te scheiden bij een – in vergelijking met het voorgangermodel CLEARPOINT 3E – met tot wel 50 procent gereduceerd drukverschil in nat verzadigde toestand. Op grond van de duidelijk verhoogde energie-efficiëntie dragen de nieuwe CLEARPOINT filters het eco label.

Hoger vermogen

Beko Technologies kiest voor een combinatie van nieuwe materiaal- en productietechnologie in het beproefde, tegen corrosie beschermde huis met geoptimaliseerde stroming. Het nieuwe productieprocedé biedt door middel van soft pleat technologie een combinatie van veel filteroppervlak en een hoge diepte van het filterbed. Daarbij zorgt een open kunststof steunvlies (mesh) aan de buitenkant van het filterelement voor de nodige stabiliteit van de filterlagen, zonder het filteroppervlak te reduceren.

"Met deze technologie bereiken wij nu met drie in plaats van de tot nu toe gebruikelijke vijf filtergraden een duidelijk beter filtratievermogen. Zodoende bereiken wij het hoogste scheidingsvermogen bij het laagste drukverschil, en bieden daarmee de efficiëntste filters die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn", zegt Jörg Rambow, Senior Projektmanager bij Beko Technologies.

Besparingen in de totale Life Cycle

Dankzij de verbeterde filtereigenschappen besparen gebruikers bedrijfskosten in de hele Life Cycle van hun installatie: "Enerzijds verbruikt de compressor dankzij filters met geoptimaliseerde stroming en het gereduceerde drukverschil van de filters minder energie, anderzijds worden de volgende apparaten dankzij de hogere persluchtkwaliteit nog betrouwbaarder beschermd en hebben daardoor een hogere levensverwachting", aldus Rambow.

Lees ook
Duurzaamheid zet de toon op hybride Empack

Duurzaamheid zet de toon op hybride Empack

Vanwege de coronacrisis was de verpakkingsbeurs Empack dit jaar voor het eerst hybride. Naast een eendaagse fysieke beurs was er de driedaagse digitale variant. Verduurzaming van plastic verpakkingen vormde de rode draad bij de beurspresentaties.  “Stilzitten was geen optie voor ons”, aldus Rowdy van Nieuwenhuizen van beursorganisator...

Nieuwe persluchtpompen voor brouwerijen 75% zuiniger

Nieuwe persluchtpompen voor brouwerijen 75% zuiniger

Nieuwe persluchtpompen van SEEPEX zijn 75% zuiniger dan gebruikelijke pompen. De pompen transporteren mout in bierbrouwerijen. Het nieuwe systeem kost korte luchtpulsen in plaats van continue luchtdruk.

LCA nadelig voor biologische teelt

LCA nadelig voor biologische teelt

De Life Cycle-analyse (LCA) is inmiddels een beproefde methode om de milieu-impact van producten meetbaar te maken. De methode is in eerste instantie ontwikkeld om de impact van industriële producten te meten, maar wordt ook toegepast op de productie en verwerking  van voedsel en verpakkingen. De manier waarop die analyses de ecologische voetafdruk...