Bluu Seafood ontwikkelt producten van gekweekte viscellen

Bluu Seafood_foto persbericht Wim Jansen

Foto Wim Jansen/Bluu Fish

Bluu Seafood ontwikkelt producten op basis van gekweekte viscellen. De eerste producten, vissticks en visballetjes, zijn klaar voor de markt. Het Duitse bedrijf gaat toelating aanvragen de producten aangevraagd bij de regelgevende instanties in diverse landen waaronder de Europese Unie.

Gekweekte viscellen zijn het belangrijkste ingrediënt voor de producten van Bluu Seafood. Deze worden gemaakt met behulp van “dierlijke serumvrije groeimedia en zijn gebaseerd op gepatenteerde forel- en zalmcellijnen”. Er wordt geen genetische modificatie toegepast.

Vissticks en visballetjes

Na twee jaar ontwikkeling zijn de eerste twee producten, vissticks en visballetjes klaar voor de markt. Deze zijn naast de gekweekte cellen verrijkt met plantaardige eiwitten om het mondgevoel en koken te verbeteren. Daarnaast werkt Bluu Seafood aan de ontwikkeling van complexe producten zoals filets en sashimi.

De marktklare vissticks en visballetjes moeten nog worden goedgekeurd door diverse instanties. Bluu Seafood verwacht dat de producten het eerst in Singapore verkrijgbaar zijn. Het bedrijf streeft naar eind 2023. Daarnaast vraagt Bluu Seafood ook toelating voor de producten aanvragen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Visproductie

“Conventionele visproductie heeft zijn grenzen bereikt”, zegt oprichter en CEO Dr. Sebastian Rakers. “Meer dan 90 procent van de eetbare visbestanden worden maximaal uitgebuit, wat een ernstige bedreiging vormt voor mariene ecosystemen. Met Bluu Seafood, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de aanvoer van dierlijk eiwit.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief