Brewbot: robot die zelf bier brouwt

evmi-brewbot

Brewbot uit Belfast heeft een robot ontwikkeld die zelf bier brouwt. De smart brewery is bedoeld voor de horeca en voor thuisgebruik. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden zijn de ingrediënten. Het brouwproces zelf gaat volautomatisch via een app.

Het systeem heeft een mix van hard- en software. Het apparaat (waarvan het interieur niet getoond wordt) staat via WiFi in contact met internet, zodat het via een app op de smartphone te bedienen en te sturen is. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Recepten en brewing kit

Via de Brewbot-app zijn diverse recepten beschikbaar, bijvoorbeeld voor Russian River, Stone Brewing en Brooklyn Brewery. Het bedrijf werkt daarvoor samen met 40 brouwerijen. Ook zijn er eigen recepten ontwikkeld.

De app meldt voor elk recept welke ingrediënten nodig zijn. Deze zijn ook online te bestellen en worden vervolgens thuis afgeleverd in een brewing kit. Ook is er een cleaning kit.

'Duurzamer'

Volgens het bedrijf is eigen bier duurzamer omdat het bespaart op transportkilometers, die ‘normale’ brouwers wel hebben.

Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd zodat de thuisbrouwer precies weet wat en wanneer iets gedaan moet worden. Sensoren zorgen voor een goede voortgang van het proces. De meeste tijd gaat op aan het op tijd (bij)vullen met ingrediënten en water. Het hele brouwproces kost hooguit op zo’n 4,5 uur.

Kickstarter

Het bedrijf mikt met Brewbot vooral op hobby-brouwers, kleine cafés en restaurants. De eerste Brewbots zijn gereed voor verzending naar de klanten.

Afnemers zijn op dit moment 381 mensen die via Kickstarter samen ruim 114.000 pond hebben opgebracht. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het systeem wordt.

Het bedrijf is in 2013 ontstaan. De Brewbot stond op vakbeurs SolidWorks World 2016 in Dallas.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

Bierbrouwer Heineken verwacht dat in Europa alcoholvrij bier straks minstens 10% van de markt uitmaakt. Dat zegt Ilaria Lodigiani in een interview tegen RTL Z. Lodigiani is wereldwijd verantwoordelijk bij Heineken voor alcoholarm en -vrij bier. Heineken wilde 150 jaar lang geen alcoholvrij bier onder eigen merknaam verkopen. Twee...

OM: Bierfraudeurs pleegden intellectuele eigendomsfraude met levensmiddelen

OM: Bierfraudeurs pleegden intellectuele eigendomsfraude met levensmiddelen

Vorige week stond een echtpaar uit Nijkerk voor de rechter voor bierfraude. Zij verhandelden tussen 2015 en 2017 duizenden fusten met merkloos bier alsof het van bekende biermerken was. Het Openbaar Ministerie (OM) veroordeelt het duo voor bedrijfsmatige merkvervalsing met levensmiddelen. Het OM beschuldigt het duo van bedrijfsmatige merkvervalsing...

Biergist heeft wijngist als voorouder

Biergist heeft wijngist als voorouder

Door het genoom van 47 soorten gist te ontcijferen ontdekten biochemici van de universiteit van Rochester, New York, dat biergist nauw verwant is met wijngist. Dat bericht Nature. Vele biersoorten, zoals pils en de Engelse bitters, worden gebrouwen met brouwersgist, Saccharomyces cerevisiae. Ondergistende bieren, zoals Belgische abdijbieren...