Brochure over vochttekort in zorg

AMERSFOORT - Het FrieslandCampina Instituut heeft een brochure ontwikkeld voor professionals in de zorg, over vochttekort bij bewoners en patiënten van zorginstellingen.

De brochure ‘Naar een betere vochtbalans’ bevat feiten, productinformatie en praktische tips die kunnen bijdragen aan het constateren en verhelpen van vochttekort in zorginstellingen.

Gedehydreerd
Naast ondervoeding is ook uitdroging (dehydratie) een belangrijk thema binnen zorginstellingen. Zo’n 30 procent van bewoners van verpleeghuizen is gedehydreerd of ondervoed.

Een uitgekiend vochtbeleid een een aantrekkelijk assortiment aan dranken binnen de zorginstellingen draagt bij aan het weer op peil brengen van het noodzakelijke vocht in het lichaam.

Hydratietest
Het instituut heeft ook een hydratietest ontwikkeld, waarbij door kopjes, glazen en bekers te turven, snel een indruk wordt verkregen van de vochtinname van de bewoner.

De materialen sluiten goed aan bij de eerder uitgebrachte brochure ‘Ondervoeding’.

De brochure ‘Naar een betere vochtbalans’ is te downloaden of net als de hydratietest en de brochure ‘Ondervoeding’ gratis aan te vragen bij het FrieslandCampina Instituut.

Lees ook:
'Potentie voor slikbaar gebak in super' (18 mei 2011)

Omega-3 beschermt ogen ouderen (13 december 2010)

Vooral drankjes in weight management (14 juli 2008)

Zuivel in sport- en energiedrankenlijn (11 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over FrieslandCampina

Alle berichten over zorginstellingen