Clearpoint steriele filters en stoomfilters

Beko Technologies heeft de productielijn Clearpoint uitgebreid met steriele filters en stoomfilters, die geschikt zijn voor de strengste hygiënische vereisten.

Het is nu mogelijk om Clearpoint-filters te plaatsen waar steriele of stofvrije verzadigde stoom is vereist. Te denken valt aan de voedings- en drankenindustrie, zoals brouwerijen en de zuivelindustrie, alsmede de farmaceutische en chemische industrie.

3E filterelementen

De Clearpoint filtertechnologie is geschikt voor een groot aantal verschillende systemen. Met de innovatieve 3E filterelementen (3E staat voor Energie Efficiënt Element) met flow-geoptimaliseerde en corrosiebestendige behuizing, bieden Clearpoint-filters een veilige en betrouwbare persluchtfiltratie met lange levensduur en aanzienlijk verlaagde bedrijfskosten, aldus Beko Technologies.

Geschikt voor voeding

“Clearpoint steriel- en stoomfilters garanderen procesbetrouwbaarheid van persluchtfiltratie en bacterievrije hygiëne op het hoogste niveau”, meldt het bedrijf. Perslucht behandeld met deze filters is geschikt voor contact met voeding volgens FDA en EC 1935/2004.

Beko Technologies

Persluchtexpert Beko Technologies ontwikkelt, vervaardigt en distribueert producten en systemen voor perslucht- en condensaatbehandeling wereldwijd. Van perslucht- en persgasprocessen tot filtratie en droging, via bewezen effectieve condensaattechnologie, tot instrumenten voor het bewaken en meten van kwaliteit. Van de kleinste persluchttoepassing tot veeleisende procestechnologie.

Het familiebedrijf met hoofdkantoor in het Duitse Neuss heeft wereldwijd vijf productielocaties. In Nederland zetelt de persluchtspecialist in Roosendaal.

Lees ook
Perslucht kan besmettingsrisico zijn

Perslucht kan besmettingsrisico zijn

Hoewel er wel richtlijnen zijn voor persluchtkwaliteit in de voedingsmiddelenindustrie, gaan deze inhoudelijk niet in op de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat perslucht een risico op contaminatie van voedingsmiddelen vormt. BEKO TECHNOLOGIES B.V. licht zijn klanten in over deze mogelijke risico’s en hoe die te voorkomen.

Nieuwe persluchtpompen voor brouwerijen 75% zuiniger

Nieuwe persluchtpompen voor brouwerijen 75% zuiniger

Nieuwe persluchtpompen van SEEPEX zijn 75% zuiniger dan gebruikelijke pompen. De pompen transporteren mout in bierbrouwerijen. Het nieuwe systeem kost korte luchtpulsen in plaats van continue luchtdruk.

Persluchtperikelen bij Ekro - Hoe onderhoud en standaardisering voor ­energiebesparing zorgt

Persluchtperikelen bij Ekro - Hoe onderhoud en standaardisering voor ­energiebesparing zorgt

Kalfvleesverwerker Ekro slacht jaarlijks zo’n 450.000 kalveren, waarbij het bedrijf een grote hoeveelheid perslucht gebruikt. Ekro heeft de hulp van persluchtspecialist Airsave ingeroepen voor het verbeteren en onderhouden van de pneumatische installaties. “Dankzij Airsave is de continuïteit van de verschillende lijnen in de productie fors verbeterd.”