Coca-Cola introduceert plastic flessen met aangehechte doppen

Coca-Cola aangehechte dop

Foto: Coca-Cola in Nederland

Coca-Cola in Nederland voorziet vanaf dit najaar haar plastic flessen van een aangehechte dop. Met de nieuwe doppen wil de frisdrankgigant inzameling en recycling stimuleren en zwerfafval tegen gaan.

De nieuwe dop bestaat uit een veiligheidsring waaraan de hersluitbare dop is bevestigd met een eenvoudig lipje. Coca-Cola in Nederland ziet deze doppen als een volgende stap in de verdere verduurzaming van haar verpakkingen. 

"Hoewel het een ogenschijnlijk kleine verandering lijkt, is de aangehechte dop een innovatief ontwerp", zegt Karlijn in ‘t Veld, Country Director bij Coca‑Cola in Nederland. "De productie is een complex proces, maar is er een waarvan we hopen dat het een grote impact zal hebben, zodat geen dop achterblijft wanneer consumenten onze flessen inleveren. Het is een van de vele stappen die we nemen in onze wereldwijde inzet om elke fles die we verkopen ook weer in te zamelen, inclusief dop, binnen onze ambitie naar een 'World Without Waste'."

De aangehechte doppen worden geïntroduceerd op het volledige portfolio van waaronder de merken Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea en Sprite. Coca-Cola in Nederland start met de 500ml flessen Fanta, Coca‑Cola en Sprite, 375ml flessen Coca‑Cola en Fanta, 400ml flessen Fuze Tea sparkling en 1,25l flessen Fuze Tea. De overige verpakkingsformaten en merken in het portfolio van Coca‑Cola in Nederland volgen grotendeels in 2023 en een zeer klein deel begin 2024. Hiermee voldoen de flessen aan de Single Use Plastics-richtlijn (SUP) voor aangehechte doppen die in 2024 van kracht wordt.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op Empack.

Innamepunten voor plastic statiegeldflesjes op NS-stations

Innamepunten voor plastic statiegeldflesjes op NS-stations

Vanaf vandaag kunnen op Utrecht Centraal lege plastic flesjes met statiegeld ingeleverd worden. Het is het eerste treinstation in Nederland met een innamepunt voor statiegeldflesjes. NS heeft het streven om uiteindelijk op 50 stations innamepunten te hebben. Dit jaar nog komen er ook automaten op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal...

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.