Coca-Cola looft miljoen dollar uit voor ‘gezonde’ suikervervanger

Om het dalen van de verkopen te stoppen, neemt Coca-Cola originele maatregelen. Dat schrijft Bild. De suikerhoudende drankjes van het Amerikaanse bedrijf, dat ook Fanta en Sprite produceert, raken uit de gunst omdat zijn klanten gezonder willen leven.

Consumenten beschouwen suiker als ongezond en ze wantrouwen kunstmatige zoetstoffen. Daarom looft Coca-Cola nu $1 miljoen uit voor degene die komt met een gezonde suikervervanger. Het moet wel echt een nieuwe stof zijn, het zoet van stevia of luohankuo telt niet mee. De winnaar wordt in oktober 2018 bekend gemaakt, maar deskundigen verwachten dat het lang zal duren voordat iemand de prijs claimt.

Bron: Foodlog

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

Vanaf de lente van 2022 vernieuwt SPA de samenstelling van al hun frisdranken (bruisend en niet-bruisend). Voortaan bevatten de dranken 45 procent minder suiker en wordt er meer sap gebruikt. Ook krijgen alle frisdranken de benaming SPA Fruit.