Coca-Cola test tóch stevia in cola

coca-cola-life315

BUENOS AIRES – Coca-Cola gaat voor het eerst experimenteren met de natuurlijke zoetstof stevia in cola. Eerder wilde het concern daar niet aan.

Nu kiest het concern tóch voor een stevia-cola, al krijgt het wel een eigen naamvariant en kleurstelling. De nieuwe variant heet Coca-Cola Life. Dat meldt Foodnavigator. De cola met stevia en 50 procent minder calorieën dan de reguliere Coca-Cola wordt op de markt gebracht in Argentinië.

De nieuwe frisdrank past in de trend van ‘mid-calorie drinks’: frisdrank voor consumenten die wel op de lijn letten, maar de kunstmatige zoetstoffen van light-producten niet willen of niet vertrouwen.

Stevia zelden in cola

Stevia (of eigenlijk stevia-extract steviolglycosiden) wordt wereldwijd al in een groot aantal producten toegepast. Gebruik van de zoetstof in cola gebeurt echter nog maar mondjesmaat. Voorzover bekend heeft alleen Pepsi Next een stevia-variant in Australië. Deze heeft 30 procent minder calorieën dan de reguliere Pepsi.

Coca-Cola zelf zei eerder niet te willen tornen aan de eigen, vertrouwde colasmaak. Dit zal mede ingegeven zijn door het New Coke debacle uit 1985. Bovendien zou de vaak dropachtige, bittere bij-/nasmaak van stevia het volgens het concern minder geschikt maken voor gebruik in cola.

Eigen stevia-merk Truvia

Voor de stevia wordt gebruikgemaakt van Truvia, sinds 2008 het stevia-merk van leverancier Cargill en Coca-Cola.

Stevia in Sprite

Eerder deze maand maakte Coca-Cola al bekend dat Sprite vanaf half juli in Nederland deels gezoet gaat worden met stevia. Dit gebeurt in de reguliere Sprite, zonder dat de aanwezige zoetstof apart wordt gepromoot. Deze Sprite bevat 30 procent minder calorieën dan de reguliere variant.

Lees ook: