Consumenten drinken iets minder frisdrank

Frisdrank

De Nederlandse consument drinkt iets minder frisdrank vergeleken met 2015. Het gemiddeld aantal glazen per dag in 2017 was 1,6, in 2015 was dit 1,8. Dit komt naar voren in het Nationaal Frisdrankonderzoek. De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) voerde het onderzoek uit. Aan het onderzoek namen 1140 frisdrankdrinkers deel.

Frisdrankonderzoek

92 procent van de Nederlanders drinkt wel eens frisdrank. Ongeveer vier op de tien (39%) doen dit minimaal vijf dagen in de week. Een kleinere groep (29%) drinkt elke dag frisdrank. Dit is ook een daling. In 2015 was dit 37%. Mannen drinken vaker meer dagen frisdrank dan vrouwen (45% versus 33%). Daarnaast nuttigen zij ook meer glazen frisdrank per dag 1,8 versus 1,3. Ook opleiding heeft invloed op de consummptie. Het gemiddelde aantal glazen frisdrank per dag groeit naarmate men lager is opgeleid (daggemiddelde laag 2,1, middel 1,5, hoog 1,1).

De meest gedronken frisdrank blijft gewone cola, gevolgd door light- en zero-varianten. De cola-varianten worden minder vaak gedronken in vergelijking met 2015 (19 procent tegenover 23 procent).

Lees ook: 

     
Lees ook
Avantium en AmBev sluiten afnameovereenkomst voor PEF voor frisdrankflessen

Avantium en AmBev sluiten afnameovereenkomst voor PEF voor frisdrankflessen

Avantium, technologiebedrijf in hernieuwbare chemie, heeft een afnameovereenkomst getekend met het Braziliaanse brouwerijbedrijf AmBev. AmBev gaat PEF (polyethyleen furanoaat) van Avantium gebruiken om flessen te maken voor frisdranken.

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.