Corbion verwerft microalgenspecialist TerraVia

Corbion

Corbion heeft de acquisitie van bijna alle activa van TerraVia Holdings ('TerraVia') afgerond. Hierdoor maakt TerraVia nu deel uit van Corbion. De activiteiten van TerraVi concentreren zich op innovatieve voedings- en speciaal-ingrediënten op basis van microalgen.

Corbion heeft ongeveer $20 miljoen dollar betaald voor TerraVia. Het bedrijf verwacht dat de totale investering aanzienlijk groter zal zijn. Momenteel zijn de activiteiten van TerraVia verliesgevend. Maar Corbion ziet een groot potentieel in het bedrijf.

Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion: "Met TerraVia krijgen wij de beschikking over een veelzijdig, op microalgen gebaseerd platform, waardoor wij onze activiteiten kunnen uitbreiden met de productie van speciale lipiden en proteïnen, gestructureerde vetten en speciale oliën. De intellectuele-eigendomsportfolio en R&D-pijplijn van TerraVia, alsmede de partnerships die het bedrijf heeft met toonaangevende marktpartijen, bieden kansen op hoge groei in de komende jaren en daarna. Natuurlijk zijn we ons bewust van de uitdaging om hier een commercieel succes van te maken. Corbion kan bogen op ruim 80 jaar ervaring in het betrouwbaar en efficiënt runnen van grootschalige fermentatiefabrieken en in het produceren van duurzame ingrediëntenoplossingen. Dit zal ons helpen om van de activa van TerraVia een winstgevend bedrijfsonderdeel te maken in de komende jaren."

Het in San Francisco gevestigde TerraVia zet zijn microalgenplatform in voor de productie en levering van hoogwaardige ingrediënten met duidelijke voordelen, zoals omega-3 oliën voor diervoeding en speciale oliën, gestructureerde vetten en proteïnen voor voedings- en industriële toepassingen en voor persoonlijke verzorging. Het bedrijf heeft een R&D-centrum en een pilot-fabriek in San Francisco, een demonstratiefabriek in Peoria (Illinois) en een grootschalige fabriek in Brazilië in een joint venture (50,1 procent in eigendom van TerraVia) met Bunge.

Lees ook
Microalgen als eiwitbron

Microalgen als eiwitbron

Voedingsmiddelen producent Nestlé gaat samen met het Nederlandse biotechnologieconcern Corbion op algen gebaseerde ingrediënten ontwikkelen voor de voedingsmiddelenindustrie. ‘We zijn micro-algen als een alternatieve bron voor eiwitten en micronutriënten actief aan het verkennen’, aldus Nestlé-CTO Stefan Palzer. Foto:...

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...

Interview: nieuwe markten voor melkzuur

Interview: nieuwe markten voor melkzuur

Als Senior Vice President Food bij Corbion is Ruud Peerbooms regelmatig in het buitenland – met name in de VS. Dat is te merken aan zijn taalgebruik: bijna elke zin bevat één of meer Engelse woorden. Het is living in the fast lane – zo lijkt het als je hem door de gang ziet lopen. Maar dat valt wel mee, verzekert hij. Corbion...