De Graafstroom gebruikt reversed osmose

evmi-demaalstroom

Zuivelfabriek De Graafstroom heeft een nieuwe duurzame installatie voor de verwerking van wei voor babyvoeding in gebruik genomen. De nieuwe ‘reversed osmose’ installatie verwerkt wei energiezuinig en hoogwaardig.

Een speciaal projectteam heeft het duurzame weiverwerkingsproces gerealiseerd. De nieuwe ‘reversed osmose’ installatie vervangt de eerdere wei-indampinstallatie, meldt het bedrijf.

Het zuivelbedrijf uit Bleskensgraaf begon vorig jaar om de kwaliteit van de wei te verbeteren, zodat deze geschikt werd voor verwerking tot babyvoeding. Eind 2013 is besloten om dat proces te verduurzamen.

Lager energieverbruik

De nieuwe weiverwerkingsinstallatie heeft volgens het bedrijf een ‘aanzienlijk lager energieverbruik en een forse reductie van het gebruik van drinkwater uit het leidingnet’.

“Bovendien verbetert de reversed osmose installatie de kwaliteit van de wei aanzienlijk”, vertelt De Graafstroom. “Van dit hoogwaardige product kan nog betere babyvoeding gemaakt worden, essentieel voor een snelgroeiende markt.”

Het bedrijf ontving begin 2014 als eerste grote zuivelonderneming het Qlip QMVO certificaat, voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het hoogste niveau.

Lees ook:

 
Lees ook
Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Eenpitter bij koploper duurzaamheid

Eenpitter bij koploper duurzaamheid

Anniek Mauser is directeur duurzaamheid bij Unilever. Ze werkt al achttien jaar voor het bedrijf, in verschillende functies, maar altijd op het gebied van duurzaamheid. Het verveelt nooit. ‘Ik ben in die jaren weleens benaderd door andere bedrijven, maar hier heb ik de kans om bij een koploper op het gebied van duurzaamheid te werken en echte...

Tesco en WWF ontwikkelen score voor klimaatimpact

Tesco en WWF ontwikkelen score voor klimaatimpact

Het World Wildlife Fund (WWF) en de Britse supermarktketen Tesco gaan samenwerken om de klimaatimpact van levensmiddelen te verlagen. De NGO en de supermarktorganisatie hebben gezamenlijk de Sustainable Basket Metric ontwikkeld om een duurzaamheidsscore aan de 20 meest verkochte producten te kunnen hangen.De score van een...