De Graafstroom gebruikt reversed osmose

Zuivelfabriek De Graafstroom heeft een nieuwe duurzame installatie voor de verwerking van wei voor babyvoeding in gebruik genomen. De nieuwe ‘reversed osmose’ installatie verwerkt wei energiezuinig en hoogwaardig.

Een speciaal projectteam heeft het duurzame weiverwerkingsproces gerealiseerd. De nieuwe ‘reversed osmose’ installatie vervangt de eerdere wei-indampinstallatie, meldt het bedrijf.

Het zuivelbedrijf uit Bleskensgraaf begon vorig jaar om de kwaliteit van de wei te verbeteren, zodat deze geschikt werd voor verwerking tot babyvoeding. Eind 2013 is besloten om dat proces te verduurzamen.

Lager energieverbruik

De nieuwe weiverwerkingsinstallatie heeft volgens het bedrijf een ‘aanzienlijk lager energieverbruik en een forse reductie van het gebruik van drinkwater uit het leidingnet’.

“Bovendien verbetert de reversed osmose installatie de kwaliteit van de wei aanzienlijk”, vertelt De Graafstroom. “Van dit hoogwaardige product kan nog betere babyvoeding gemaakt worden, essentieel voor een snelgroeiende markt.”

Het bedrijf ontving begin 2014 als eerste grote zuivelonderneming het Qlip QMVO certificaat, voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het hoogste niveau.

Lees ook:

 
Lees ook
Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.