De highlights van Food Technology dag 2

Food Technology 14 april

Het was een geslaagde tweede dag tijdens het netwerkevenement Food Technology. Ook vandaag kwamen er veel boeiende lezingen voorbij en boden de exposanten vernieuwende productoplossingen en high tech innovaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Lees verder voor een overzicht van de highlights van de dag.

De dag opende met de lezing van keynote speaker Jaap Seidell van de Vrije Universiteit. Hij sprak over de nodige voedseltransitie en wierp een kritische blik op de huidige voedingsindustrie. Zo zei hij: “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Keep Food Simple

In de seminar van non-profit organisatie Keep Food Simple vertelden Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar over de projecten waarmee zij onze voedselketens willen verduurzamen en ons voedsel gezonder willen maken. “Er zijn grote stappen nodig op het gebied van gezondheid en duurzaamheid”, aldus Onno Franse. Lees hier meer over de seminar van Keep Food Simple.

3D Food Printing

Een drukbezochte lezen was 3D Food printing: Delicious and healthy food for everyone van Peter Nieuwkerk van het bedrijf Gastronology 3D Food Works. Hij vertelde over de mogelijkheden en voordelen van 3D Food Printing als het gaat om doelgroepen zoals patiënten met slikstoornissen, kinderen die moeite hebben met het eten van groente en de ontwikkeling van gepersonaliseerde groenten voor oncologiepatiënten.

Plantaardige vis

IFFI gaf verschillende seminars over ontwikkelingen in de visindustrie. Een van de sprekers was Maiko van der Meer, die vertelde over zijn bedrijf Novish dat plantaardige vis ontwikkelt. Er liggen volgens hem nog veel uitdagingen en kansen op het gebied van plantaardige vis. Novish is bezig met het verfijnen van hun plantaardige zalm en hoopt deze dit jaar nog op de markt te brengen.

Hackathon 

Aan het eind van de dag presenteerden de vijf teams van de Hackathon hun oplossingen voor de challenges waar zij sinds het begin van Food Technology aan werkten. De teams maakten tijdens Food Technology gebruik van de beurs en deden voor hun oplossingen inspiratie op bij lezingen en stands. Een onafhankelijke jury beoordeelde de presentaties en reikten aan de winnende teams een cheque van 250 euro prijzengeld uit.

De highlights van Food Technology dag 1 gemist? Lees het hier terug! 

 

Lees ook
Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

3 maanden geleden vond de allereerste editie van Food Technology plaats. Organisatoren EVMI en Mikrocentrum kijken terug op een geslaagde beurs in de Brabanthallen. Samen met exposanten Bart Visser van Ecolab, Rob Habraken van Sanders Machinebouw B.V. en Harro de Jong van Hemmink B.V. blikken we in onze aftermovie terug op deze succesvolle editie.

Food Technology 2022

Food Technology 2022

Dwarsgezeten door COVID is het er van 13 tot 14 april toch van gekomen: de vakbeurs en activiteitenprogramma Food Technology. En dat is maar goed ook, want deze happening is moeilijk denkbaar als online evenement.

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat zegt Cees Elemans van ING tijdens zijn presentatie ‘Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel’ op Food Technology 2022.