Het Diabetes Fonds wil suiker in voeding versneld terugdringen

Suiker

Directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds heeft dinsdag 28 november een petitie overhandigd aan Kamerleden op het Binnenhof in Den Haag. Met deze petitie die door 31.699 Nederlanders is ondertekend, wil het Diabetes Fonds producenten, supermarkten en de Nederlandse politiek aanzetten maatregelen te nemen om de suikerinname versneld terug te dringen.

Overgewicht verhoogt de kans op ziekten zoals diabetes type 2. Al meer dan 1,1 miljoen Nederlanders hebben deze ziekte; wekelijks komen daar 1.000 patiënten bij. Volgens Dessing hebben veel producenten oprecht intenties om de hoeveelheid suiker in hun producten terug te dringen, maar gaat dit nog te langzaam. Het Diabetes Fonds zet in op minder suiker in producten en een groter en duidelijk aangegeven aanbod van gezonde alternatieven, schrijft de Levensmiddelenkrant.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.