DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

dsm

Chemieconcern DSM gaat fuseren met Firmenich, een bedrijf uit Zwitserland. Het bedrijf heet straks DSM-Firmenich. Met de fusie willen de bedrijven twee ‘iconische’ bedrijven samenvoegen en marktleider worden op het gebied van creatie en innovatie in voeding, beauty en welzijn.

Het nieuwe bedrijf bestaat straks uit vier complementaire bedrijfssegmenten, elk met een leidende positie en ondersteund door wetenschap: Perfumery & Beauty, Food & Beverage / Taste & Beyond, Health, Nutrition & Care en Animal Nutrition & Health.

Aandeelhouders van DSM krijgen bij de start van de fusie 65,5% in handen. De overige 34,5% van de aandelen zijn voor Firmenich. De bedrijven verwachten de fusie in de eerste helft van 2023 af te ronden. Na de fusie zetelt het bedrijf met vier hoofdkantoren in Zwitserland en Nederland, waarvan er drie in Zwitserland zitten en één in Delft. DSM-Firmenich verwacht dat er zo’n 28.000 mensen in het bedrijf werkzaam zijn. Daarbij is het bedrijf goed voor een omzet van 11,5 miljard euro.

Bron: BNR

Thema's
Meer over
Lees ook
Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

De omzet van DSM is in het eerste half jaar van 2022 boven verwachting gegroeid. Dat heeft DSM grotendeels te danken aan de prijsverhogingen van producten. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro.

Hogere omzet voor DSM in eerste kwartaal

Hogere omzet voor DSM in eerste kwartaal

Royal DSM boekte een omzet van 2,59 miljard euro in het eerste kwartaal van 2022. Daarmee groeide de omzet maar liefst 18% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2021. De stijging komt door een combinatie van een gestegen verkoopvolume, de hogere verkoopprijzen en de gunstige wisselkoerseffecten.

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade