DSM schrapt zo'n 1000 banen

Bij DSM verdwijnen in de periode tot eind 2017 zo'n 900 tot 1100 fte, de helft daarvan in Nederland. Bij de reorganisatie staat naast kostenbesparing meer focus en kostenefficiency centraal.

De reorganisatie heeft met name betrekking op ondersteunende functies bij Finance, HR, Legal, IT, Business Services, Indirect Sourcing en Communications, evenals  Corporate afdelingen en Regionale centra. DSM wil bovendien maatregelen nemen om de efficiency te verhogen bij de belangrijkste innovatiecentra wereldwijd.

De reorganisatie moet leiden tot structurele besparingen van 125 tot 150 miljoen euro, vergeleken met 2014. Die besparingen moeten eind 2017 volledig worden gehaald.

Executive Committee

DSM gaat bovendien een Executive Committee instellen. Daarmee denkt de onderneming sneller te kunnen schakelen op strategisch en operationeel gebied. Het Executive Committee zal gevormd worden door CEO/bestuursvoorzitter Feike Sijbesma, CFO Geraldine Matchett en de leden van het Management Board Stephan Tanda (verantwoordelijk voor Life Sciences), Dimitri de Vreeze (Materials Sciences), Chris Goppelsroeder (Nutritional Products), Philip Eykerman (Strategy and M&A), Rob van Leen (R&D and Innovation) en Peter Vrijsen (Human Resources).

Nutrition

DSM zal op 4 november tijdens de Capital Markets Day van het concern een efficiencyprogramma presenteren voor de Nutrition division.

DSM heeft onder meer last van de lage prijs voor vitamine E door de concurrentie vanuit China.

Lees ook:

 
Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.