DSM wil Chinese vitamineproducent Aland kopen

HEERLEN - DSM is in gesprek met Aland Nutraceutical Holding (Aland) over de overname van het bedrijf. Aland produceert vitamine C.

Dat heeft DSM bekendgemaakt. De onderneming spreekt van een relatief kleine overname, die de positie van DSM in vitamine C verder versterkt. De overname van Aland zou bovendien de footprint van DSM verbeteren, omdat de bestaande productie van DSM  in het Schotse Dalry gewoon blijft bestaan.

Aland werd opgericht  in 1990 en heeft een productiefaciliteit in de provincie Jiangsu in China. In 2013 haalde het bedrijf een omzet van omgerekend ruim 65 miljoen euro.

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.