DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

Dsm_headquarters_heerlen_netherlands_2011

Chemiebedrijf DSM heeft een deal gesloten met de Japanse zorginstelling Saitama Kyojunokai. De twee bedrijven zullen vooral gaan samenwerken op het gebied van voeding die het herstel na een ziekenhuisopname moet bevorderen.

DSM bezit veel kennis op het gebied van voedselingrediënten en medische voeding. Die kennis wil het Limburgse bedrijf combineren met de medische kennis van Saitama Kyojunokai. Samen willen DSM en Saitama Kyojunokai een dienst ontwikkelen die rehabiliterende patiënten gepersonaliseerde zorg en advies kan bieden op het gebied van voeding en beweging. Vanaf 2019 gaan de bedrijven een pilot lanceren in een van de Japanse ziekenhuizen. Later dat jaar moet een commerciële dienst van start gaan.

Bron: DSM

Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.