Dutch Weed Burger opent restaurant

dutchweedburger

The Dutch Weed Burger opent eind mei haar eerste eigen restaurant. “Vegan fast food is dan een feit”, aldus Mark Kulsdom van het bedrijf. Er wordt namelijk gewerkt naar analogie van fastfoodketens. “We gebruiken daar elementen van om het herkenbaar te maken. Zo bieden we ‘the best of both worlds’.”

Kulsdom maakte dit bekend op het eerste nationale Green Protein Event. Het restaurant komt in Amsterdam Oud-West. De investering die nodig was, is binnen. “Zo kunnen we in 2017 doen wat we van plan zijn.”

À la fastfood

Het bedrijf gaat een aantal klassiekers uit de fastfoodindustrie vernieuwen en aanbieden, volgens eigen concept. “Fastfood zit in het hoofd van mensen. Het gaat om makkelijk en snel.”

Het bedrijf heeft onder meer hamburgers op basis van zeewier en nuggets op basis van bonen en algen.

Via retail?

De producten worden nu nog vooral verkocht op festivals, met foodtrucks en in horecagelegenheden.

Aan verkoop via de retail denkt Kulsdom (nog) niet. “Wij zijn niet van de grote hoeveelheden. Wij gaan voor kwaliteit.” The Dutch Weed Burger denkt overigens wel aan een eigen winkel.

Lees ook:

Lees ook
Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Vega uit de printer

Vega uit de printer

Hoe voldoen we in de toekomst aan de almaar groeiende vraag naar vlees? Wereldwijd stellen wetenschappers dat we op zoek moeten naar alternatieve eiwitbronnen. Tijdens de online conferentie ‘Science and Technology for Meat Analogues’ deelden wetenschappers hun inzichten, met uiteenlopende manieren om vleesvervangers te verbeteren.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.