'Eet Nederlandse groente en fruit'

11 augustus 2014

Tomatenleverancier RedStar roept Nederlandse consumenten op meer groente en fruit van eigen bodem te eten.

De AGF-sector wordt hard getroffen door de Russische boycot op groente en fruit uit de Europese Unie.

RedStar vraagt bovendien inkopers van supermarkten meer verse lokale producten in te kopen en hotels en restaurants om gerechten te serveren met Nederlandse AGF-producten. Ook dringt het bedrijf er bij de overheid en de financiële sector op aan alles in het werk te stellen om de sector te ondersteunen.

Economische crisis

RedStar stelt begrip te hebben voor de sancties die de EU aan Rusland heeft opgelegd. Wel vraagt de onderneming aandacht voor de grote gevolgen die dit heeft voor de groente en fruitsector in Nederland, zegt Rob Bal, CEO van RedStar. “Deze sector is zwaar getroffen door de economische crisis. De huidige maatregelen hebben een zeer negatieve uitwerking op onze branche, die als één van de belangrijkste sectoren van Nederland wordt beschouwd. Dat is een positie die we willen behouden, ook gezien het belang dat de glastuinbouw heeft voor de Nederlandse economie. Deze sector is extra kwetsbaar, omdat het om verse producten gaat met een beperkte houdbaarheid, zoals komkommers, paprika’s en tomaten.”

RedStar zegt net als vele andere telers nu al de negatieve gevolgen van de tegenmaatregelen uit Moskou te ondervinden. Met een omzet van ruim 90 miljoen euro per jaar levert RedStar smaaktomaten aan retailers in heel Europa, ook in Rusland.

  • Stem mee op de poll
[poll id="16"]

Lees ook:

LTO tracht schade boycot Rusland te beperken (8 augustus 2014)

Rusland kondigt boycot vlees, vis, zuivel en agf uit EU af (7 augustus 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?