EFSA houdt bij wat de gemiddelde Europeaan eet om risico’s in de voedselketen te kunnen monitoren

EVMI_Voeding

Wat een doorsnee Europeaan consumeert is voortaan terug te vinden in de nieuwe ’Voedingsconsumptie Database’ van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, (EFSA)schrijf Vilt. De database, waarin 25 Europese landen zijn opgenomen, wil een betrouwbare bron van informatie zijn voor wetenschappers en beleidsmakers. De data zijn essentieel om te kunnen beoordelen hoezeer Europeanen blootstaan aan risico's in de voedselketen.

“Dat is een fundamentele stap in de risicobeoordeling van de EFSA,” zegt de organisatie in een persbericht. In 2008 werd gestart met de eerste versie van de database met het doel een gedetailleerd beeld te krijgen van consumptiegewoonten in de Europese lidstaten. De nieuwste versie bevat de meest recente cijfers, omvat meer bevolkingsgroepen en een bredere groep voedingscategorieën.

Bron: Foodlog

Lees ook
Gelderland investeert miljoenen in nieuw onderzoeksinstituut

Gelderland investeert miljoenen in nieuw onderzoeksinstituut

De Provincie Gelderland heeft deze week besloten om de komende 8 jaar in totaal 65 miljoen euro te investeren in het initiatief OnePlanet. Dit initiatief gaat op zoek naar technologische innovaties rondom voeding, gezondheid en landbouw, om de gezondheid van de mens te bevorderen. OnePlanet is een samenwerking tussen de universiteiten van Wageningen...

Brightlands bouwt verder aan voedingsonderzoek in Venlo

Brightlands bouwt verder aan voedingsonderzoek in Venlo

Met de opening van 21 nieuwe Box-in-Boxen en het Nutritional Concepts Lab zijn er nu 52 bedrijven en instellingen gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo. In het eerste kwartaal van 2019 wordt er verder gebouwd en komen er nog eens 31 boxen bij.  De Box-in-Boxen zijn ruimtes van 24m² die bijvoorbeeld ingericht kunnen worden als...

Minder groei en meer concurrentie voor biologische voeding

Minder groei en meer concurrentie voor biologische voeding

De markt voor biologische voeding groeit al geruime tijd harder dan de markt voor reguliere voeding. Die groei zal de komende jaren onder druk komen te staan door toenemende concurrentie, voorspelt RaboResearch. Rabobank voorspelt dat de marktgroei voor biologische producten de komende jaren iets zal afzwakken, maar nog altijd rond de 3-4% zal liggen....