Egeria verwerft meerderheidsbelang in Dutch Bakery

16 oktober 2017

De Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria heeft een meerderheidsbelang in Dutch Bakery, Nederlandse marktleider in afbakbrood en broodsnacks. Met deze transactie vergroot Dutch Bakery de financiële slagkracht voor verdere groei. Ook verwacht het bedrijf te kunnen profiteren van de ruime ervaring in de foodsector en het internationale netwerk van Egeria. De financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Met de investering van Egeria komt de actieve rol van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment, sinds 2014 aandeelhouder van Dutch Bakery, ten einde. De afgelopen drie jaar wist Dutch Bakery dankzij productontwikkeling en het stroomlijnen van de organisatie het marktleiderschap in Nederland te verstevigen. Ook nam het bedrijf PB BAKE OFF en Tjendrawasih over.

Het management van Dutch Bakery blijft aandeelhouder; Rob Verhoef, Boele de Jong en Ron Muijen vormen ook na de transactie de directie van het bedrijf. Ook Jefrem Schapendonk, kleinzoon van de oprichter van Dutch Bakery, blijft na de transactie als aandeelhouder en commissaris betrokken bij de onderneming. Dutch Bakery en haar aandeelhouders zijn geadviseerd door Houlihan Lokey, Lexence, The Boston Consulting Group en PricewaterhouseCoopers. Egeria is geadviseerd door Allen&Overy, PricewaterhouseCoopers en Deloitte.

Lees ook:

       

Altijd op de hoogte blijven?