Van Eigen Deeg verpakt duurzaam

Koekje van eigen deeg

Van Eigen Deeg introduceert als eerste koekjesmerk een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking. Samen met Bio4Pack ontwikkelde Van Eigen Deeg deze volledig composteerbare verpakking. Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier wordt vervaardigd van landbouwafval. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. De etiketten zijn van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier.

Verduurzaming

“Sinds de start van Van Eigen Deeg gebruiken we verantwoorde ingrediënten. Het kijken naar een verantwoorde verpakking was dan ook een logische vervolgstap,” vertelt Marijntje van Benthum, eigenaar van Van Eigen Deeg. “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.”

De verduurzaming zet zich ook door in de koekjes. Van Eigen Deeg gebruikt alleen nog maar biologische rietsuiker aangevuld met biologische ahornsiroop en honing. Van Eigen Deeg maakt vier smaken koekjes in deze verpakking: Cranberry Kokos koek, Spelt Choco koek, Vijg Havermout koek en Honing Amandel koek.

Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg is een ambachtelijke koekjesbakkerij gevestigd in Nijmegen. De bakkerij wil verantwoorde producten maken met goede, eerlijke ingrediënten. Van Eigen Deeg is opgericht door bakkersdochter en koekjesexpert Marijntje van Benthum.

Lees ook:

 
Lees ook
Marqt presenteert papieren wijnfles

Marqt presenteert papieren wijnfles

Sinds eind februari 2021 staat bij Marqt een papieren wijnfles in de schappen. De fles bestaat voor 94 procent uit gerecycled karton en weegt 5 keer minder dan een glazen fles. Volgens Marqt is de ecologische voetprint daardoor zes keer kleiner dan die van een glazen fles.

Winnaars NL Packaging Awards 2020 bekend

Winnaars NL Packaging Awards 2020 bekend

De winnaars van van de NL Packaging Awards zijn bekend. Vandaag, op 12 november, maakte de organisatie online alle winnaars bekend. Onder andere de Jumbo Zuivel pakken, de Heineken Cans en de EcoCoolBox van Bunzl vielen in de prijzen.

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK wil in 2021 alle zomer- en wintergroenten en peulvruchten ‘On the way to Planetproof’ gecertificeerd hebben. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat eisen stelt op het gebied van afval, watergebruik en bodem, maar geen biologische landbouw vereist. Deze maand komen de eerste gecertificeerde boerenkool en rode bieten van het Brabantse land. Eerder...