Ekomenu en de Vegetariërsbond gaan samenwerken

30 dagen vegetarisch

Ekomenu en de Vegetariërsbond gaan samenwerken en willen vegetarisch eten voor iedereen makkelijker maken. “We willen het aandeel vegetarische gerechten in het eetpatroon van Nederlanders tot boven de 50% brengen. De samenwerking met de Vegetariërsbond helpt ons in dit streven.”, zegt Jack Stroeken, founder Ekomenu.

Ekomenu levert biologische maaltijdboxen door heel Nederland en onderscheid zich door haar focus op vegetarisch en veganistisch eten. De Vegetariërsbond geeft voedingsinformatie en heeft een keurmerk voor vegetarische producten.

“Door de samenwerking met Ekomenu kunnen we het publiek niet alleen vegetarische recepten en tips bieden maar ook maaltijdpakketten met de verse ingrediënten erbij leveren.”, aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond. De vegetarische gerechten van Ekomenu worden ook onderdeel van de vegetarische challenge ‘30 dagen Lekker Vega’. Deelnemers van de challenge krijgen een receptennieuwsbrief voor 30 dagen lang met dagelijkse vega-inspiratie.

Lees ook
Ojah introduceert veganistische ribben

Ojah introduceert veganistische ribben

Tijdens Food Ingredients Europe, een internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie, lanceert Ojah BV veganistische ribben. De vakbeurs vindt plaats van 3 tot 5 december in Parijs.

Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Voedselstart-ups verzinnen het ene innovatieve product na het andere. In de categorie zuivel komt daar nu roomijs bij: mét dierlijke eiwitten, maar zónder de inmenging van dieren.

Nestlé's Incredible Burger verkrijgbaar bij McDonald’s

Nestlé's Incredible Burger verkrijgbaar bij McDonald’s

In de Duitse McDonald’s-vestigingen staat vanaf vandaag een veganistische burger op de menukaart. De zogenaamde “Big Vegan TS” wordt gemaakt met de Incredible Burger van Garden Gourmet (Nestlé). De plantaardige burger van Nestlé bestaat nog maar een maandje voor het grote publiek, en nu al mag hij de hoofdrol spelen...