Enkco kiest Müller voor transport

evmi-vivera-muller

Enkco Food Group laat het vervoer van de koelverse en diepgevroren Vivera-producten (vleesvervangers) over aan een nieuwe transporteur: Müller Fresh Logistics. Dit transport in de hele Benelux gebeurt in Müller-vrachtauto's met de nieuwe huisstijl van Vivera.

Bedie partijen gaan een meerjarige strategische samenwerking aan, meldt Enkco. Het vervoer vindt plaats vanuit de Enkco-productielocaties in Holten, Rijssen en Deventer.

De overstap naar een lokale transporteur betekent volgens Enkco 'een gigantische CO2-reductie'. "Geheel in lijn met ons streven naar een zo duurzaam mogelijke werkwijze en een zo minimaal mogelijk aantal ‘foodmiles’."

Eveneens uit Holten

Voorheen zorgde een bedrijf uit het Zuid-Hollandse Lekkerkerk voor het transport. Nu, met een eveneens Holtens bedrijf, wordt de eerste winst behaald, stelt Enkco.

"Bovendien komt het de efficiëntie ten goede en is het een uitstekende impuls voor de lokale economie, nu de twee grootste werkgevers van Holten hun krachten bundelen.”

De samenwerking past volgens algemeen directeur Heite Dommerholt van de Enkco Food Group in het plaatje van verdere groei en logistieke professionalisering, om klanten en leveranciers sneller en marktgerichter te beleveren.

MVO-doelstellingen

Bovendien sluit het volgens het bedrijf perfect aan bij de eigen MVO-doelstellingen.  Zo bespaart Vivera 900 ton CO2 per jaar met een geavanceerde waterzuivering en levert de vergisting van Vivera’s restafval stroom op voor 3900 huishoudens.

Met de samenwerking verwacht Müller de eigen positie in de Benelux verder te versterken. Müller is gespecialiseerd in warehousing en distributie van koelverse- en diepgevroren levensmiddelen. Müller heeft 220 vrachtauto’s voor koel- en vriestransporten.

Lees ook:

Lees ook
Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

De populariteit van plantaardige vlees- en visvervangers neemt toe. Daarom organiseert de European Algae Biomass Association (EABA) een serie webinars waar verschillende producenten van vlees- en visvervangers op basis van zeewier en algen aan het woord komen.

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.

Moving Mountains zoekt honderd vleeseters

Moving Mountains zoekt honderd vleeseters

Moving Mountains, producent van vleesvervangers, zoekt honderd vleeseters om hun producten te testen. Het bedrijf wil op deze manier de vleeseters van de smaak en textuur van hun product overtuigen.