€2 miljoen voor bioraffinaderij Grassa

koeien-grazen-pixabay

De Nederlandse bioraffinaderij Grassa, gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, heeft € 2 miljoen opgehaald voor de opschaling en commercialisering van haar innovatieve bioraffinageproces, staat in een persbericht op de site van het bedrijf.

Om te voorzien in de toenemende behoefte aan voedsel en energie, wil Grassa een serieuze bijdrage leveren aan de circulaire economie door gras en plantaardige reststromen op een efficiënte manier te raffineren.

In haar innovatieve bioraffinagetechnologie produceert het bedrijf ruwe vezel voor koeien, een eiwitconcentraat, fructo-oligosacharides (prebiotica) en een mineralenconcentraat. De eerste drie producten zijn voor veevoer, maar het vierde product kun je gebruiken als plantaardige biologische kunstmestvervanger, waarbij Grassa geen GMO’s gebruikt en alleen lokale bronnen aangrijpt.

De financiering kwam mede van Brightlands Venture PartnersLIOF en Fransen Gerrits. Laatstgenoemde zal als industriële aandeelhouder zorgen voor extra aandacht in de mengvoederindustrie, aldus Grassa-ceo Peter van Paridon.

Bron: C2W

Lees ook
Betere benutting van bronnen een kans voor dierlijke eiwitproductie

Betere benutting van bronnen een kans voor dierlijke eiwitproductie

De wereldwijde toename in de vraag naar dierlijke eiwitten brengt grote uitdagingen met zich mee. Maximaal gebruik maken van reststromen en efficiënt gebruik van voedingsstoffen zijn daarom essentieel. Kennis over verterings- en stofwisselingsprocessen bij dieren in een snel veranderende veehouderij is daarbij onontbeerlijk. Dit betoogt Walter Gerrits...

Laboratoriumprofessionals en wetenschappers komen samen op Labtechnology

Laboratoriumprofessionals en wetenschappers komen samen op Labtechnology

Bèta Publishers, uitgever van vakbladen zoals C2W en Medicines, organiseert op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober het tweedaagse evenement Labtechnology. Ruim 1500 professionals werkzaam in en rondom het lab, universiteit en bedrijfsleven worden verwacht in Jaarbeurs Utrecht voor lezingen, een uitgebreide vakbeurs en het nieuwe Single Use Event. Analytische...

Van Dam legt schuld voedselverspilling bij bedrijfsleven én consumenten

Een derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. De overheid had als doelstelling om twintig procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, maar wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Dat meldde De Monitor (KRO-NCRV) op 21 mei in de uitzending. Het onderzoeksprogramma onderzocht onder supermarkten, consumenten, producenten en de overheid wie de grootste voedselverspillers zijn en waarom het zo moeilijk is dit terug te dringen. Staatsecretaris Van Dam Volgens Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken is de doelstelling...