Eurofins organiseert een cursus Microbiologie voor beginners

Eurofins_Cursus microbiologie

Eurofins Food Safety Solutions organiseert in samenwerking met Van Hall Larenstein op 22 maart de vierdaagse cursus Microbiologie voor beginners. Het doel van de cursus is het her- en/of bijscholen van zowel de theorie als de praktijk van het microbiologische onderzoek. Deelnemers leren de basisprincipes van de microbiologie.

Centraal staat het uitvoeren van analyses om bijvoorbeeld Aeroob kiemgetal, Enterobacteriaceae, Gisten en Schimmels te bepalen. Vervolgens leer je de verkregen kiemgetallen in relatie tot grenswaardes te interpreteren. Met deze kennis en vaardigheden wordt de betrouwbaarheid van het microbiologisch onderzoek vergroot, en kunnen resultaten direct in de bedrijfsvoering worden toegepast.

De cursusdagen zijn 22 maart, 29 maart, 5 april en 12 april. Inschrijven voor de cursus kan bij Van Hall Larenstein.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame verpakkingen: uitdaging voor voedselveiligheid

Duurzame verpakkingen: uitdaging voor voedselveiligheid

Materialen die in contact komen met voedingsmiddelen moeten voldoen aan uitgebreide en complexe wetgeving. Het gaat dan bijvoorbeeld om verpakkingen of een lopende band in een productie-omgeving.

Hoe duurzamer opereren? | Kennis van de hele keten

Hoe duurzamer opereren? | Kennis van de hele keten

Duurzaamheid staat bij steeds meer ondernemingen bovenaan op de prioriteitenlijst. Ook in de voedingsmiddelenindustrie. Maar waar te beginnen? Kijk je naar andere schakels in de keten of pak je eerst je eigen huishouden aan? Eurofins helpt ondernemingen met het maken van duurzame keuzes, door informatie uit de keten inzichtelijk te maken en claims op...

Ondersteuning bij op de markt brengen nieuw product

Ondersteuning bij op de markt brengen nieuw product

G3P werkt aan het op de markt brengen van een nutraceutical, een voedingsingrediënt dat ook een gezondheid bevorderende werking heeft. “Het gaat om een plantaardig product, dat we uit groente halen.