Europese dokters willen voedingswaarde-labels op alcohol

Flessen alcohol

Op etiketten van alcoholische dranken moet komen te staan wat de ingrediënten zijn en wat de voedingswaarde is van de drank. Dat vindt de Europese organisatie voor artsen, CPME.

Het Comité Permanent des Médecins Européens (CPME) doet een oproep aan de Europese Unie om voor alcoholische dranken dezelfde regels te stellen als voor niet-alcoholische dranken en voeding. Namelijk dat voedingswaarde en ingrediënten op de verpakking staan.

De drankenindustrie stelde zelf voor om dergelijke informatie online te melden, maar dat volstaat niet volgens de artsen. ‘Consumenten moeten de voedingswaarden en het aantal calorieën van hun drankje kunnen inzien op het moment van consumptie’ want ‘consumenten gaan zelden online op zoek naar deze informatie’. Dit zou volgens de artsenorganisatie ook bijdragen aan het verhelpen van de obesitas epidemie in Europa.

Lees ook
Smith & Sinclair komt naar Nederland

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Vanaf januari 2021 zal Smith & Sinclair, het in Londen gevestigde snoepmerk dat alcohol gerelateerde zoetwaren maakt, opereren vanuit Nederland.

Ouderen drinken het minst, jonge en hoogopgeleide mannen het meest

Ouderen drinken het minst, jonge en hoogopgeleide mannen het meest

Drie op de 5 Nederlanders drinken meer dan 1 glas alcohol per dag. Daarmee voldoen ze niet aan de richtlijn van de Gezondheidsraad. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2019 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

Bierbrouwer Heineken verwacht dat in Europa alcoholvrij bier straks minstens 10% van de markt uitmaakt. Dat zegt Ilaria Lodigiani in een interview tegen RTL Z. Lodigiani is wereldwijd verantwoordelijk bij Heineken voor alcoholarm en -vrij bier. Heineken wilde 150 jaar lang geen alcoholvrij bier onder eigen merknaam verkopen. Twee...