EVMI verzorgt lezingenprogramma op AgriFoodTech

20 september 2019

Lezing Ceel Elemans tijdens kick-off. Foto: Mikrocentrum.

Op 19 september organiseerde Mikrocentrum de jaarlijkse kick-off bijeenkomst rondom AgriFoodTech. EVMI presenteerde zichzelf tijdens deze kick-off als mediapartner van AgriFoodTech, en kondigde een eigen lezingenprogramma aan tijdens de beurs.

In zijn introductie lichtte eventmanager Timo van Leent de plannen en de kern van AgriFoodTech 2019 toe. Duidelijk werd dat de komende editie meer focus legt op de voedselverwerkende industrie / Food & Beverage en dat er diverse nieuwe themapleinen zijn ontstaan. Onder andere robotica, toelevering machinebouw, analyse en verpakken krijgen een eigen plein op de beurs. Daarnaast zijn er aparte pleinen voor onderwijs- en onderzoeksinstituten en is er ruimte voor start-ups om zich te presenteren aan het publiek.

EVMI

Als mediapartner van AgriFoodTech 2019 presenteerde ook EVMI zichzelf tijdens de kick-off. Tijdens de beurs in december verzorgt EVMI een eigen lezingenprogramma over digitalisering in de voedingsmiddelenindustrie.

Lezingen

Naast presentaties van de partners van AgriFoodTech was er ook een tweetal inhoudelijke lezingen. Gé Backus van Connecting Agri&Food gaf inzichten in de kenmerken van voedselketens en deelde kerncijfers over de Agrifoodsector. Vervolgens maakte hij de link met de potentiële rol van high tech oplossingen voor deze markt en welke kansen en bedreigingen hierbij te vinden zijn. In de tweede presentatie deelde Ceel Elemans van ING het belang van investeringen in Foodtech om de continuïteit van de voedselproductie in Nederland te borgen. Speciale aandacht hierbij ging uit naar de inzet van robotica en de kansen dit biedt voor de AgriFoodsector en de daarbij behorende arbeidsmarkt.

 

Altijd op de hoogte blijven?