Faja Lobi start sharefunding van 1 miljoen euro om groei te versnellen

20 juni 2023 Faja Lobi

Faja Lobi, voedingsmerk van Surinaams eten, is gestart met een sharefundingcampagne. Het bedrijf wil 1.000.000 euro in vier rondes ophalen om daarmee de groei van het merk te versnellen. De eerste stap is al gezet: vanaf 20 juni ligt Faja Lobi in meer dan 1.000 filialen van Albert Heijn met 20 producten. 

In 1980 introduceerden Jay & Sandhia Laigsingh Faja Lobi in Nederland. Op social media is het merk de grootste levensmiddelenfabrikant en delen ze dagelijks makkelijk te bereiden recepten, kookboeken en kookvideo’s met 600.000 volgers. Het bedrijf won de afgelopen jaren acht keer de prijs voor ‘Beste Website v/h Jaar’, drie keer de prijs voor ‘Beste Product v/h Jaar’ en ‘Crowdfunder van het Jaar’ in 2016’. De producten zijn te koop in meer dan 1.500 toko’s en vanaf nu liggen er 20 producten in het schap bij meer dan 1.000 winkels van Albert Heijn.

Snelle groei

Faja Lobi groeit naar een omzet van 13 miljoen euro, mede door de samenwerking met de grootste supermarkt van Nederland en daarmee is de grootste hobbel voor verdere groei weggenomen. De snelle groei vraagt om kapitaal van, in totaal de komende periode, minimaal 1 miljoen euro. De financiering wordt ingezet voor verdere groei van de organisatie, maar vooral om de naamsbekendheid en hoeveelheid sales te vergroten. Het doel is om de voorziene groei te kunnen financieren met voorraad vergroting, marketing en uitbreiding van de organisatie.

Aandeelhouders

Faja Lobi wil investeerders laten profiteren van de groei door hen aandeelhouder te maken via sharefunding. Via het platform Eyevestor geeft Faja Lobi aandelen uit aan investeerders. Instappen kan vanaf 100 euro, maar het geeft ook ruimte voor grotere investeerders.  

Patrick Rodijk, founder en Managing Partner Funding Masters begeleidt de funding: “Wij hebben Faja Lobi leren kennen als een familiebedrijf met een sterke financiële basis. Een stevig eigen vermogen en al vele jaren een positief resultaat. De zeer sterke aanstaande groei maakt dat het juist nú een aantrekkelijke investering is. We verwachten een mooi dividend van ruim 5% vanaf 2025 en een waardegroei van gemiddeld meer dan 20% per jaar.”

Op de Eyevestor pagina is meer informatie te vinden over de sharefunding.

Altijd op de hoogte blijven?