Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Kinder Surprise logo

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella.

De mogelijke besmettingshaard van de salmonella is de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Producten uit deze fabriek zijn in Groot-Brittannië, België en Nederland terecht gekomen. In Groot-Brittannië raakten al meer dan zestig mensen besmet met salmonella na het eten van de chocolade. In België gaat het om zo’n twintig verdenkingen van besmettingen.

In Nederland zijn twee Nederlandse kinderen besmet met salmonella. Het is niet bekend of dit komt door Kinder-producten. Ferrero schrijft in een persbericht dat het bedrijf in Nederland nog geen klachten heeft ontvangen. “Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft.” Nederlanders worden door het bedrijf geadviseerd gekochte Kinder-producten niet te consumeren.

De producten die Ferrero terugroept:

Ferrero producten salmonella

Bron: Ferrero, RTL Nieuws

Lees ook
Ferrero sluit tijdelijk fabriek in Aarlen

Ferrero sluit tijdelijk fabriek in Aarlen

Ferrero stopt tijdelijk de productie in de fabriek in Aarlen, België, in het kader van het lopende salmonella-onderzoek dat plaatsvindt. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) heeft besloten de toelating van de fabriek in de trekken.

Mogelijk MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Mogelijk MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt consumenten voor de champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. De levensgevaarlijke drug MDMA zit mogelijk in deze flessen.

LIVEKINDLY Collective | Mens & techniek samen in fabriek van de toekomst

LIVEKINDLY Collective | Mens & techniek samen in fabriek van de toekomst

Onze samenleving wordt gekenmerkt door constante veranderingen, die een blijvende impact hebben op onze manier van werken. Dit vergt leer- en ontwikkelvermogen van organisaties en medewerkers in de levensmiddelen-industrie. Die veranderingen dwingen bedrijven om bewust na te denken over innovatie: Hoe kan je organisatie continu anticiperen en meebewegen...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren