Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Kinder Surprise logo

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella.

De mogelijke besmettingshaard van de salmonella is de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Producten uit deze fabriek zijn in Groot-Brittannië, België en Nederland terecht gekomen. In Groot-Brittannië raakten al meer dan zestig mensen besmet met salmonella na het eten van de chocolade. In België gaat het om zo’n twintig verdenkingen van besmettingen.

In Nederland zijn twee Nederlandse kinderen besmet met salmonella. Het is niet bekend of dit komt door Kinder-producten. Ferrero schrijft in een persbericht dat het bedrijf in Nederland nog geen klachten heeft ontvangen. “Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft.” Nederlanders worden door het bedrijf geadviseerd gekochte Kinder-producten niet te consumeren.

De producten die Ferrero terugroept:

Ferrero producten salmonella

Bron: Ferrero, RTL Nieuws

Lees ook
Racen en flipperen in een ijsfabriek

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Maar dan wel in samenwerking Bij het automatiseren van productielijnen voor consumptie-ijs komen bijzondere uitdagingen om de hoek. Bij Holiday Ice mochten we binnen kijken en met onze neus op de lijnen staan. “We zijn hier altijd bezig met vernieuwing, zowel van ons assortiment als van onze productieprocessen”, vertelt Bart Hakbijl, Director...

Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld. De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te...

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren