Flexitariër eet nog steeds vlees

Vlees_Steak_Pixabay

Foto: Pixabay

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten. Dat meldt de Volkskrant in het opiniestruk 'De flexitariër eet nog graag z’n bal gehakt'.

Volgens cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) consumeerden Nederlanders in 2010 zo'n 78 kilo vlees per persoon. In 2017 was dit gemiddeld 76 kilo. Wereldwijd is het gemiddelde 43 kilo. Daar zit Nederland dus ver boven, aldus de Volkskrant. 

En dat terwijl meer dan de helft van de Nederlanders zegt minder vlees eten belangrijk te vinden. Bijna een kwart van de flexitariërs eet nog steeds 5 dagen per week vlees en sommigen zelfs dagelijks. De Volkskrant stelt dan ook de vraag de toename van het aantal flexitariërs "een verschuiving in vleesconsumptie is, of vooral in zelfbeeld en mores."

Lees hier het artikel in de Volkskrant.

Lees ook
Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Het prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers in de supermarkt nam de afgelopen vijf jaar af. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark naar de prijsontwikkelingen van de zes grote Nederlandse supermarkten. De supermarktonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van ProVeg Nederland.

Code of Conduct van COV aangescherpt

Code of Conduct van COV aangescherpt

De Code of Conduct van de COV is aangescherpt met extra waarborgen voor dierenwelzijn. Op de jaarlijkse openbare ledenvergadering heeft voorzitter Laurens Hoedemaker de aangescherpte afspraken aangeboden aan Hugo van Kasteel, Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn bij het Ministerie van Landbouw (LNV).

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren