FNLI komt met eigen award voor 'frontrunners' in de branche

Trophy

De FNLI gaat dit jaar een nieuwe award uitreiken aan de ‘frontrunner(s) van de levensmiddelenindustrie’. Deze prijs is voor een persoon of team die zich op bewonderenswaardige wijze inzet om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen.

Met deze prijs wil de FNLI de mensen achter bijzondere, vernieuwende, creatieve initiatieven of projecten extra zichtbaar maken. Steeds meer producenten zijn actief aan de slag met uitdagende thema’s die een grote maatschappelijke en economische impact kunnen hebben. De FNLI wil bijdragen aan de zichtbaarheid van deze ontwikkelingen en van de mensen achter de ideeën.

Criteria

FNLI leden kunnen zich kandidaat stellen of worden voorgedragen. Een vakjury beslist uiteindelijk wie er met de prijs vandoor gaat. Criteria zijn onder andere de haalbaarheid en mate van toepasbaarheid van het project in relatie tot de markt en marktomvang, de potentiële maatschappelijke en economische impact, de mate van vernieuwing en onderscheidend vermogen, en de mate waarin het project aansluit bij speerpunten van de FNLI. De jury staat onder leiding van Bas Alblas, de bestuursvoorzitter van de FNLI.

Proces

Tot 29 april 2019 kunnen personen of teams worden voorgedragen. Hierna zal de selectieprocedure starten. Begin juli zal de vakjury een top 3 bekend maken. Deze drie genomineerde kandidaten zullen tijdens de FNLI jaarbijeenkomst op 10 oktober 2019 worden voorgesteld. Op dit event wordt ook de winnaar bekendgemaakt en de Award uitgereikt.

Meer informatie en het inschrijfformulier voor deelname aan de strijd om de FNLI Award 2019 vindt u hier.

Lees ook
Absurd theater: kippen weg, koekjes niet

Absurd theater: kippen weg, koekjes niet

Waarom zijn koekjes en cake met fipronil ongevaarlijk? Het is zo'n vraag die in je opkomt als je het nieuws volgt en toch probeert logisch te blijven denken. Door Dick Veerman - Foodlog In de pers valt te lezen hoe de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) aankijkt tegen de eieren die mogelijk met fipronil en al in bijvoorbeeld de koekjes,...

FNLI: Producten waarin ei is verwerkt zijn veilig

FNLI: Producten waarin ei is verwerkt zijn veilig

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) maakte 3 augustus bekend dat producten waarin mogelijk besmet ei is verwerkt veilig kunnen worden gegeten. FNLI kwam tot die conclusie op basis van de beschikbare informatie. Levensmiddelenfabrikanten onderzoeken of er besmette eieren zijn gebruikt door de herkomst van de gebruikte eieren na te...

Tip aan Geluk

Tip aan Geluk

Voor welke uitdaging staan Nederlandse levensmiddelenproducenten? Door Dick Veerman - Foodlog Op 1 mei start Marian Geluk als directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). Haar uitdagingen zijn divers. Er moet zout, suiker en vet uit het eten. Dat heeft de industrie aan de minister van VWS beloofd door het Akkoord Verbetering...